Dit is de Nissan Ariya NISMO

Body

Op de Tokyo Auto Salon heeft Nissan het doek getrokken van een Ariya met een Nismo-logo op zijn achterklep. Dan weet je waarschijnlijk al genoeg: we hebben hier te maken met een extra sportieve versie!

ARIYA NISMO

Nissan Motorsport

Het leek slechts een kwestie van tijd. Nissan laat vroeg of laat zijn motorsportafdeling – Nismo – los op een productiemodel. Nu is de Ariya aan de beurt. In Tokyo heeft Nissan trots de Ariya Nismo onthuld. Het extra sportieve model is uitgerust met een aangepast onderstel en zowel het exterieur als het interieur zijn onder handen genomen.

ARIYA NISMO

B6 e-4ORCE

Er komen twee uitvoeringen beschikbaar: de B6 e-4ORCE en de B9 e-4ORCE. Beide maken – de naam zegt het al – gebruik van e-4ORCE-technologie van Nissan, met twee elektromotoren die zorgen voor vierwielaandrijving en torque vectoring. In de B6 e-4ORCE zorgen de elektromotoren voor 367 pk en 560 Nm. Stroom halen ze uit een 66 kWh accupakket.

ARIYA NISMO

B9 e-4ORCE

De B9 e-4ORCE is de topversie en beschikt over 437 pk en 600 Nm. In de bodem ligt een 91 kWh accupakket. Ook hier lijkt het om een groter accupakket te gaan dan Nissan normaliter levert in de Ariya. Het grootste accupakket die je momenteel kunt krijgen beschikt namelijk over 87 kWh. Sprinttijden en actieradius-cijfers geeft Nissan nog niet vrij. Volgens het merk beschikken de modellen over een ongeveer 10 procent hoger piekvermogen en nieuwe rijmodi.

ARIYA NISMO

Nismo-sausje

Uiteraard is de Ariya Nismo voorzien van een hoop opvallende aerodynamische elementen, zoals extra spoilerwerk, luchtopeningen en een stevige diffuser. Het chassis is aangepakt en moet zorgen voor betere stabiliteit en bochtengedrag, maar ook voor een betere lijnvoering en een beter bochtengedrag bij hoge snelheden. Over het interieur is ook een Nismo-sausje gegoten, met veel rode accenten. Het elektrische Nismo-model komt in het voorjaar op de markt in Japan.

Of en wanneer hij naar Nederland komt is nog niet bekend.

Ontdek de Ariya

Image
Ariya

ARIYA

Extra scherp geprijsd
Rijklaar vanaf
€41.990
Private lease p.m. vanaf
€654

Meer Nissan

Nieuws

Image
TOWNSTAR Evalia EV

Nissan TOWNSTAR Evalia EV: veelzijdigheid voor werk en vrije tijd

Nissan introduceert de TOWNSTAR Evalia EV: een geavanceerde elektrische personenversie van de TOWNSTAR, die perfect geschikt is voor zowel werk als vrije tijd.

Image
N-trek

Nissan X-Trail N-Trek: voor de écht avontuurlijke families

De nieuwe Nissan X-Trail N-Trek vormt een bijzondere uitbreiding van de populaire X-Trail-familie. De N-Trek beschikt over unieke designdetails, een robuuste interieurafwerking en is verkrijgbaar met innovatieve e-POWER-technologie en e-4ORCE-vierwielaandrijving.

Image
twnstar

SEBA subsidie aanvragen mogelijk vanaf 23 april

Deze subsidie is bedoeld om de aanschaf van een nieuwe emissieloze bedrijfswagen zoals de Nissan Townstar en Interstar-e te stimuleren. De subsidie geldt voor bedrijfsauto’s voor goederenvervoer uit de voertuigcategorie N1 of N2, met een maximumgewicht van 4.250 kg.