Tweede podiumfinish voor Nissan in seizoen 10 van ABB FIA Formula E World Championship

Body

Het Nissan Formula E-team behaalde zijn tweede podiumplaats op rij in het ABB FIA Formula E World Championship 2023-24. Oliver Rowland veroverde de derde plaats na een spannende E-Prix in São Paulo.

formula e

Dubbele inhaalactie in laatste bocht

In een zware kwalificatiesessie legden Rowland en teamgenoot Sacha Fenestraz beslag op een 11e en 14e startplaats voor de race. Het tweetal toonde echter een solide racetempo tijdens het tweede bezoek van de Formula E aan Brazilië.

Beide coureurs bleven uit de problemen. Rowland boekte gestaag vooruitgang en ging als zevende de slotfase in. De Britse coureur maakte vervolgens twee fraaie inhaalmanoeuvres en veroverde de vijfde plaats. Daarna verraste hij de twee coureurs die vóór hem streden om de laatste podiumpositie: in de laatste bocht glipte hij binnendoor en sprintte naar de derde plaats.

Ondertussen streed zijn Frans-Argentijnse teamgenoot Fenestraz in het compacte deelnemersveld. Hij maakte na een moeilijke start diverse posities goed, maar bleef steken op de elfde plaats. Daarmee liep Fenestraz punten mis.

De volgende race in het ABB FIA Formula E World Championship is een spannende voor het Nissan Formula E Team: op 30 maart a.s. vindt de allereerste Tokyo E-Prix plaats.

oliver rowland sao paulo

Oliver Rowland, coureur van het Nissan Formula E Team

‘Het was een waanzinnige race, waarin we de temperaturen goed in de gaten moesten houden. We hadden een goede strategie en bewaarden ons geduld. Ik ben heel blij dat ik onze tweede podiumfinish van het seizoen heb behaald. We begonnen aanvankelijk goed en pakten de zevende positie. De auto voelde geweldig aan en was snel in de bochten. In de laatste ronde zag ik de twee coureurs voor me heel intensief met elkaar strijden en daardoor kon ik mijn achterstand goedmaken. Ik gíng er gewoon voor in de laatste bocht en pakte in de eindsprint de derde plaats. Geweldig natuurlijk. Ik kijk nu uit naar de race in Tokyo, onze thuisrace, en hoop op een vergelijkbaar resultaat voor de Japanse fans.’

Sacha Fenestraz sao paulo

Sacha Fenestraz, coureur, Nissan Formula E Team:

‘Dit was voor mij een van de beste races als het gaat om energie- en racemanagement, maar het is jammer dat ik geen punten heb gescoord. Ik kwam na de start in de verdrukking en verloor een paar plaatsen. Als dat niet was gebeurd, was een top-10 finish zeker mogelijk. Ervaring is essentieel in de Formula E: de jongens vooraan zijn al een aantal jaren actief in de Formula E, dus ik moet analyseren wat zij anders doen en daar de komende races naartoe werken. Het positieve is dat we competitief zijn, dus we moeten blijven pushen en verbeteren. Ik ben heel enthousiast over de race in Tokyo en ik hoop op een beter resultaat voor onze fans daar.’