De nieuwe Hyundai Tucson

Liefde op het eerste gezicht

Soms heb je van die auto’s waar je eindeloos naar kunt blijven kijken, waaraan je steeds weer iets nieuws ontdekt en waarbij je van de ene verbazing in de andere valt. De gloednieuwe, vierde generatie Tucson is zo’n auto. Kijk maar naar de foto’s. Wij geven je de belangrijkste highlights.

De nieuwe Hyundai Tucson komt zestien jaar na het debuut van de allereerste generatie Tucson. Sinds zijn lancering in 2004 zijn er wereldwijd meer dan 7 miljoen exemplaren van verkocht, waarvan 1,4 miljoen in Europa. Daarmee is de Tucson de bestverkopende SUV ter wereld.

Net als zijn illustere voorgangers kun je gerust spreken van een revolutionaire auto. Zo is de nieuwe Tucson de eerste SUV van Hyundai die is ontworpen volgens de spraakmakende designfilosofie Sensuous Sportiness, waarbij de nieuwe dagrijverlichting fraai is geïntegreerd in de grille en pas tevoorschijn komt wanneer die wordt ingeschakeld.

Bijzonder is dat de nieuwe Tucson is ontworpen met behulp van geometrische algoritmen die tot stand kwamen met behulp van de allernieuwste digitale technologie, ook wel ‘parametrische dynamiek’ genoemd. Het resultaat: prominente geometrische patronen, ook wel ‘parametrische juwelen’, die de auto een progressief karakter geven.

KLIK op de afbeelding om deze uit te vergroten

Een revolutionair en uniek exterieur

KLIK op de afbeelding om deze uit te vergroten

De nieuwe Tucson is 20 millimeter langer en 15 millimeter breder dan zijn voorganger. De wielbasis nam met 10 millimeter toe. Passagiers achterin genieten van 26 millimeter extra beenruimte. Afhankelijk van de motorisering is de bagageruimte vergroot met 33 tot 107 liter inhoud. De bagageruimte meet nu 620 of 1.799 liter inhoud met neergeklapte achterbankleuning.

Behalve groter en breder dan zijn voorganger is de nieuwe Tucson ook voorzien van kortere overhangen en een grotere wielbasis. Opvallend is de lange motorkap. De vloeiende daklijn benadrukt zijn coupé-achtige karakter en om de breedte van de auto visueel te versterken zijn de nieuw ontworpen achterlichtunits met elkaar verbonden door een rode accentlijn.

De vooruitstrevende designtaal van de gloednieuwe Tucson is geïnspireerd op de Hyundai Vision T. Deze concept car werd in 2019 onthuld op de Los Angeles Auto Show. De Vision T vertegenwoordigt een volgende stap in de evolutie van Sensuous Sportiness. Conceptauto’s van Hyundai staan niet op zichzelf; ze bepalen de ontwerprichting van toekomstige modellen van het merk die zowel concept cars als productieauto’s omvatten.

Ruimtelijk INTERSPACE-interieur

Het ruime interieur van de nieuwe Tucson – door Hyundai INTERSPACE genoemd – is net zo uitgesproken als het exterieur. Hyundai past vormen toe die geïnspireerd zijn op watervallen. Ook opvallend zijn de dubbele zilverkleurige sierlijnen die van het middenpaneel naar de achterportieren lopen en de luchtventilatieroosters die van de portieren overlopen naar de middenconsole.

De klant geniet van een geavanceerd en volledig te personaliseren infotainmentsysteem voor een maximale digitale experience. De nieuwe 10,25-inch AVN-T-touchscreen heeft geen fysieke knoppen en schakelaars meer. Alles is volledig via aanraking te bedienen, zoals het instellen van de verwarming, ventilatie en airconditioning. Dat maakt van de Tucson de eerste Hyundai met een zogenoemd ‘full touchscreen’ middenconsole. Het interieur is afgewerkt met hoogwaardige, zacht aanvoelende materialen.

Het instrumentarium van de Tucson is lager geplaatst en heeft geen ronde tellers en meters meer. De brede rand van het dashboard sluit naadloos aan op de portierpanelen en omarmt als het ware de inzittenden. De middenconsole vormt een vloeiend geheel met de console tussen de stoelen. Voor maximaal bedieningsgemak is de ergonomisch geplaatste armsteun verbonden met de shift-by-wire-installatie, zodat de hand van de bestuurder er direct op valt.

KLIK op de afbeelding om deze uit te vergroten

De nieuwe Tucson in beeld

Neem contact met ons op

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

HomeHyundaiDe nieuwe Hyundai Tucson