EEN TWEEDEHANDS ELEKTRISCHE AUTO KOPEN? 15 augustus 2019

De elektrische auto is de laatste jaren enorm in opkomst. Het is dan ook niet verrassend dat steeds meer mensen er over na denken om een elektrische auto te kopen. Omdat een nieuwe elektrische auto behoorlijk aan de prijs is, zoeken mensen voornamelijk naar een tweedehands elektrische auto. Dit zijn dan vaak auto’s die afkomstig zijn uit de ‘leasewereld’. Het rijden van een tweedehands elektrische auto is iets heel anders dan het rijden van een auto op benzine, gas of diesel. Dit is dan ook de reden dat veel mensen twijfelen en eerst grondig onderzoek doen naar het rijden van een elektrische auto. Hieronder vind je een aantal voordelen om te kiezen voor een elektrische auto.

ELEKTRISCHE OCCASION: DE VOORDELEN

Het kopen van een elektrische occasion brengt verschillende voordelen met zich mee ten opzichte van een auto op reguliere brandstof. De belangrijkste voordelen sommen wij hier onder voor je op.

  • Milieuvriendelijk: Het rijden van een elektrische auto is vele malen beter voor het milieu in vergelijking met een auto die rijdt op brandstof. Aangezien aandacht voor het milieu wereldwijd een ‘hot topic’ is kan dit voor jou een belangrijke reden zijn om te denken aan een elektrische occasion.
  • Motorrijtuigenbelasting: Juist omdat het milieu voor veel mensen steeds belangrijker wordt, juicht ook de overheid het elektrisch rijden toe. Om die reden schelden zij de motorrijtuigenbelasting kwijt voor mensen die overstappen op een volledig elektrisch rijdende auto. In de aanschaf is een elektrische occasion misschien iets duurder, maar het niet hoeven betalen van motorrijtuigenbelasting scheelt jou erg veel in de kosten.
  • Goedkoper opladen: Het opladen van je elektrische auto scheelt jou enorm veel geld wanneer je dit vergelijkt met het tanken bij een tankstation. Daarnaast kun jij je auto opladen aan huis. Het bezoeken van een tankstation is hiermee verleden tijd.
  • Onderhoudskosten: Wanneer jij elektrisch gaat rijden kun jij ook een hoop besparen op de jaarlijkse onderhoudskosten. Elektrische auto’s zijn op een andere manier ontwikkeld, waardoor er minder onderhoud vereist is ten opzichte van een auto die rijdt op diesel of benzine. Ook dit kan voor jou een belangrijk aspect zijn wanneer je op het punt staat een elektrische occasion te kopen.
  • Zakelijk aantrekkelijk: Voor de zakelijke rijder zal een gebruikte elektrische BTW-auto nog steeds genieten van 4% bijtelling in 2020.

Kortom, we kunnen concluderen dat de voordelen van een tweedehands elektrische auto voornamelijk economisch en ecologisch zijn.

BEKIJK ONS AANBOD

HomeHyundaiNieuwsEEN TWEEDEHANDS ELEKTRISCHE AUTO KOPEN?