En de Oscar voor beste SUV gaat naar… 16 januari 2019

Als je als acteur een Oscar wint, dan heb je het ver geschopt in de filmindustrie. Voor auto’s bestaat een vergelijkbare verkiezing, namelijk de NACTOY (North American Car of the Year). En de grote winnaar van die verkiezing is … Hyundai!

Hyundai KONA (links) en Hyundai KONA Electric.

SUV van het Jaar 2019

Tijdens de North American International Auto Show 2019 (afgekort NAIAS) werden de KONA en zijn elektrische broertje KONA Electric uitgeroepen tot SUV van het Jaar 2019. Zij lieten onder andere de Jaguar I-Pace en de Honda RDX achter zich. De titel Auto van het Jaar ging naar de Genesis G70, een sedan van Hyundai’s luxe-divisie.

ONTDEK DE KONA

ONTDEK DE KONA ELECTRIC

Kenmerkend uiterlijk

Het is voor het eerst dat Hyundai de titel SUV van het Jaar in de wacht sleept bij de prestigieuze North American Car of the Year-verkiezing. Zowel de benzine-aangedreven versie als de elektrische versie valt op door zijn kenmerkende uiterlijk. Vooral de hooggeplaatste led-lampen voor de dagrijverlichting en de daaronder geplaatste koplampen springen in het oog.

Drie SUV’s van Hyundai

De KONA verscheen in 2017 op de Nederlandse markt, de KONA Electric vorig jaar. De compacte SUV is, na de Santa Fe en Tucson, het derde model in de SUV-line-up van Hyundai. SUV’s nemen een bijzondere plaats in binnen de Hyundai-familie. Het zijn namelijk deze stoere modellen die Hyundai mede op de kaart hebben gezet.

Hyundai Tucson (links) en Hyundai Santa Fe.

KONA Electric vanaf € 39.995,-

De jongste telg van ons SUV-gamma is dus de KONA Electric. Met zijn scherpe prijs (vanaf € 39.995,-), riante actieradius van 449 km (volgens WLTP) en gunstige 4 % bijtelling is de KONA Electric een van de populairste volledig elektrische auto’s van Nederland. Benieuwd naar de KONA Electric? Kom dan eens langs voor een proefrit.

Proefrit

  • In welk model heeft u interesse?

  • Datumnotatie:DD dash MM dash JJJJ
  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
HomeHyundaiNieuwsEn de Oscar voor beste SUV gaat naar…