Hyundai introduceert Separated Sound Zone 4 september 2018

Hyundai introduceert Separated Sound Zone, kortweg SSZ. Deze nieuwe technologie maakt het mogelijk dat vier personen tegelijk naar verschillende muziek luisteren in één auto, zonder dat ze een koptelefoon op hoeven te zetten. Bekijk de video:

Separated Sound Zone is sinds 2014 in ontwikkeling en zal naar verwachting binnen twee jaar gereed zijn voor productie. Maar hoe werkt deze technologie eigenlijk? SSZ creëert en stuurt akoestische velden in de auto. Daardoor kan iedere inzittende geluiden horen die degene naast of voor hem niet hoort. De luidsprekers in de auto kunnen de sterkte van de geluidsgolven verminderen of verhogen zodat ze elkaar niet overlappen.

Verbinden via Bluetooth

Een koptelefoon is dus niet nodig om naar je favoriete band of dj te kunnen luisteren. Om van je eigen muziek te kunnen genieten met Separated Sound Zone-technologie is het alleen nodig om je smartphone via Bluetooth te verbinden. Telefoongesprekken voeren kan ook zonder dat de andere inzittenden mee kunnen luisteren of dit als storend ervaren.

HomeHyundaiNieuwsHyundai introduceert Separated Sound Zone