Hyundai maakt details vernieuwde i20 bekend

Body

De Hyundai i20 is vernieuwd. De ruime en bijzonder veelzijdige B-segment hatchback heeft een opgefrist, stijlvol design gekregen. Gecombineerd met de vele toonaangevende connectiviteitsfuncties en het uitgebreide veiligheidspakket zet hij een nieuwe norm in zijn klasse. Daarnaast valt de Hyundai i20 op door zijn scherpe vanafprijs. De nieuwkomer in het compacte segment verschijnt binnenkort in de showroom voor prijzen die beginnen bij € 22.795. Dit is de versie met 1.2 MPI-motor met 61,6 kW (84 pk) in i-Motion-uitvoering.

i20

De vernieuwde Hyundai i20 komt met keuze uit twee motorvarianten. Behalve met een 1.2 MPI-motor met 61,6 kW (84 pk) is de compacte middenklasser ook leverbaar met een geavanceerde aandrijflijn met 48-volt mild hybrid-technologie en een 1.0 T-GDi-motor met 73,6 kW (100 pk). De vernieuwde Hyundai i20 met deze 1.0 T-GDi 48V-motor heeft een vanafprijs van € 25.595. Dit betreft dan de Comfort-uitvoering.

new i20

Het exterieur van de vernieuwde Hyundai i20 kreeg een ingrijpende design-upgrade. De nieuw getekende voorbumper en grille met sportieve designelementen geven de auto een elegante look. Dankzij de lage daklijn en de lange wielbasis behoudt de auto zijn sportieve uitstraling. Door zijn aerodynamische carrosserie is de luchtweerstand nog verder gedaald. Dat resulteert niet alleen in een verbeterd rijgedrag, maar ook in een lager brandstofgebruik.

Aan de achterzijde trekken de nieuwe bumper en de dynamische lichtsignatuur de aandacht. De Z-vormige LED-verlichtingsunits strekken zich optisch uit over de gehele breedte van de achterklep en zorgen voor een unieke uitstraling. De krachtige looks worden verder versterkt door nieuw ontworpen 16-inch lichtmetalen wielen.

Image
new i20 interieur

Interieur

Het interieur van de Hyundai i20 werd eveneens naar een hoger niveau getild. De auto is standaard voorzien van een 4,2-inch LCD-instrumentencluster, een C-USB-poort voorin, eCall van de tweede generatie (op basis van het 4G-netwerk) en Over-The-Air (OTA) kaartupdates. Gebleven zijn aantrekkelijke features als het optionele 10,25-inch digitale instrumentencluster en de 10,25-inch touchscreen, Audio Video Navigation (AVN), draadloze Apple CarPlay en Android Auto en de nieuwste versie van Hyundai Bluelink. Deze connectiviteitsdienst biedt een breed scala aan diensten, waaronder LIVE Services en op afstand bedienbare voertuigfuncties via de Bluelink-app.

De vernieuwde Hyundai i20 oogt compact maar biedt veel binnenruimte. Net als zijn voorganger heeft de compacte middenklasser een bagageruimte van 352 liter (versie met 1.2 MPI-motor). Met de achterbank neergeklapt neemt de inhoud toe tot 1.165 liter.

i20 new 2
new i20 ra

De vernieuwde Hyundai i20 is leverbaar met keuze uit vier uitvoeringen: i-Motion, Comfort, Comfort Smart en Premium. Een N Line-uitvoering wordt in 2024 verwacht. De basisversie i-Motion is standaard al zeer rijk uitgerust met onder meer airconditioning (manueel), noodremassistent (FCA) met voetgangerherkenning en cruise control met snelheidslimiet. Andere features, infotainment- en veiligheidssystemen zijn:

  • Buitenspiegels, elektrisch verstelbaar
  • Actieve rijbaanassistentie (LKA)
  • Instrumentenpaneel met 4-inch cluster
  • Lichtsensor met grootlichtassistent
  • Raambediening vóór en achter, elektrisch
  • Start-/stopsysteem
  • Hoofdsteunen vóór en achter, in hoogte verstelbaar
  • Stuurwiel, in hoogte en diepte verstelbaar
  • Digitale Radio (DAB+)
  • 8-inch Multimediascherm
  • Bandenspanningcontrolesysteem (TPMS)
  • eCall (Emergency Call)
  • Achteruitrijcamera met dynamische hulplijnen

Ten opzichte van de i-Motion-uitvoering is de Comfort-uitvoering extra uitgerust met onder meer 16-inch lichtmetalen velgen met 195/55 R16-banden, een volledig digitaal instrumentenpaneel (10,25 inch), LED-dagrijverlichting, Blind-spot Collision-avoidance Assist (BCA), een automatisch dimmende binnenspiegel, elektrisch verstelbare en inklapbare buitenspiegels en een middenarmsteun met USB-C-poort voor de achterste zitrij. De Comfort Smart-uitvoering gaat nog een stapje verder met een 10,25-inch multimediascherm met navigatie, Hyundai Bluelink met smartphone-app en LIVE Services.

De Premium-uitvoering is voorzien van een Bose Premium-audiosysteem met 7 luidsprekers en subwoofer, stoelverwarming vóór en volautomatische airconditioning. Andere features zijn: centrale deurvergrendeling met keyless entry en startknop, privacy glas, een regensensor en stuurwielverwarming. Extra op de Premium met 7DCT Automaat is adaptieve cruise control met Stop & Go-functie en snelheidslimiet (SCC). Extra op de Premium Sky is een glazen schuif-/kanteldak.

De vernieuwde Hyundai i20 is verkrijgbaar met keuze uit negen carrosseriekleuren. Een dak in contrasterend Phantom Black is optioneel. Twee carrosseriekleuren zijn helemaal nieuw, waaronder Lucid Lime dat het design van de Hyundai i20 een nog sportievere tint geeft.

Veiligheidspakket Hyundai Smart Sense

Net als alle andere moderne Hyundai’s is ook de vernieuwde i20 voorzien van het zeer uitgebreide veiligheidspakket Hyundai Smart Sense, waarmee de auto voldoet aan de hoogste Europese veiligheidsnormen. Nóg meer Smart Sense-veiligheidsvoorzieningen zijn nu standaard, zoals Forward Collision-avoidance Assist (FCA) met voetgangerherkenning. FCA helpt een aanrijding met een obstakel vóór de auto te voorkomen en waarschuwt als een voorligger plotseling vertraagt of wanneer het systeem het risico van een aanrijding signaleert – bijvoorbeeld een stilstaand voertuig of een voetganger. Lane Following Assist (LFA) past automatisch de besturing aan om de Hyundai i20 in het midden van zijn rijbaan te houden. Rear Occupant Alert (ROA) herinnert de bestuurder er met een melding in het instrumentarium aan wanneer een achterportier tijdens de rit onvoldoende is afgesloten of om te voorkomen dat er iets of iemand op de achterbank achterblijft na het parkeren.

i20 new side

De Hyundai i20 is verkrijgbaar met een zeventraps transmissie met dubbele koppeling (7DCT), een handgeschakelde vijfversnellingsbak of een handgeschakelde zesversnellingsbak met Intelligent Manual Transmission (6iMT). Om brandstof te besparen én voor een soepele en responsieve rijervaring ontkoppelt de iMT de motor van de transmissie zodra de bestuurder het gaspedaal loslaat. Daardoor rolt de auto uit (‘zeilen’), wat de CO2-emissie en het brandstofverbruik reduceert. De motor reageert weer zodra de bestuurder de rem of het gaspedaal intrapt.

De vernieuwde Hyundai i20 verschijnt het laatste kwartaal van 2023 in de showroom.  Bekijk hier alle prijzen.

Ontdek Hyundai bij Auto Sturm

Vestigingen

Image
Auto Sturm Goes

Auto Sturm Goes

Dealer van Nissan en Hyundai
Amundsenweg 39 4462 GP Goes
Image
Auto Sturm Spijkenisse

Auto Sturm Spijkenisse

Dealer van Nissan
Pascalweg 2 3208 KL Spijkenisse
Image
Autoschade Sturm Middelburg

Autoschade Sturm

Erkend schadehersteller
Ampereweg 56 4338 PT Middelburg