Nederland krijgt er snel veel waterstoftankstations bij 26 november 2018

Nederland telt momenteel vier waterstoftankstations en op zeer korte termijn komen daar nog eens minimaal elf vestigingen bij. Goed nieuws dus voor wie een waterstofauto Hyundai NEXO overweegt.

Uitbreiding aantal waterstoftankstations

De vier waterstoftankstations bevinden zich in Rhoon, Arnhem, Delfzijl en Helmond. Dit jaar wordt ook in Den Haag een waterstoftankstation geopend en er liggen al plannen klaar voor de bouw van tankstations in Pesse, Breda, Amsterdam, Schiphol, Rotterdam Airport, Utrecht en Groningen (stad).

Europees netwerk groeit gestaag

Ook in de landen om ons heen groeit het netwerk van waterstofstations. In Denemarken is nu al de grootste dichtheid van waterstofstations in Europa, in Duitsland moet het aantal toenemen naar vierhonderd in 2023. Dat is goed nieuws voor berijders van waterstofauto’s in de Nederlands-Duitse grensregio, want die kunnen gemakkelijk bij onze oosterburen waterstof tanken. Behalve in Nederland en in Duitsland wordt er volop gewerkt aan de realisatie van een netwerk van tankstations in andere delen van Europa, waaronder België.

Rijden op waterstof zeer aantrekkelijk

De bouw van nieuwe vulstations is goed nieuws voor (toekomstige) berijders van onze waterstofauto Hyundai NEXO. Tanken van waterstof gaat immers even makkelijk en snel als bijvoorbeeld tanken van benzine of diesel. Ten opzichte van een verbrandingsmotor is de aandrijving via een brandstofcel bovendien veel effectiever. Een verbrandingsmotor heeft een rendement van ongeveer 25 procent. Bij gebruik van een brandstofcel kan dat rendement oplopen tot meer dan 50 procent. Dat maakt rijden op waterstof in de praktijk dus zeer aantrekkelijk.

665 km op een tank waterstof

De Hyundai NEXO is er vanaf € 69.995,-. Daarmee is de milieuvriendelijke SUV van Hyundai de scherpst geprijsde waterstofauto van Nederland. Zakelijk rijders profiteren bovendien van een gunstige 4% bijtelling. Tanken doe je binnen 5 minuten en eenmaal ‘vol’ kan de NEXO maar liefst 665 kilometer (volgens WLTP) afleggen. Bovendien is de NEXO geheel emissievrij. Dat betekent dat er tijdens het rijden geen schadelijke stoffen (CO2) vrijkomen. Het enige wat de NEXO uitstoot is water. Meer weten over de Hyundai NEXO?

HomeHyundaiNieuwsNederland krijgt er snel veel waterstoftankstations bij