Top drie voor Hyundai en Genesis in onderzoek JD Power 29 juni 2018

Het gerenommeerde onderzoeksbureau maakt elk jaar een rangschikking op basis van het aantal gebreken per 100 auto’s binnen 90 dagen na aflevering. Hyundai eindigt als derde in het kwaliteitsonderzoek.

Eerste plaats voor luxemerk Genesis

De eerste plaats gaat naar Genesis: inderdaad, het luxemerk van Hyundai! Daarmee is het podium van het kwaliteitsonderzoek van J.D. Power een Koreaans feestje. Achter Hyundai eindigt Porsche als vierde. De laatste plaats gaat naar Land Rover met 160 problemen.

Hyundai Tucson betrouwbaarste SUV

Het kwaliteitsonderzoek onthulde eveneens winnaars per categorie. Ook daar ging Hyundai met een hoofdprijs aan de haal. In de klasse van de compacte SUV’s won de Hyundai Tucson. In het overall-klassement legde de Hyundai Tucson beslag op een keurige vierde plaats. Ook was er succes weggelegd voor een andere SUV van Hyundai, de Santa Fe. In de categorie midsize SUV’s eindigde de Hyundai Santa Fe als tweede.

Onderzoek onder 75.000 particulieren

De Initial Quality Study van J.D. Power is een grootschalig onderzoek onder Amerikaanse autobezitters die sinds negentig dagen in een nieuwe auto rijden. Het onderzoek vond plaats van februari tot en met mei 2018. Meer dan 75.000 particulieren namen dit jaar deel aan de enquêtes. Het onderzoek van JD Power is leidend in de wereld en van grote invloed op de Europese markt.

 

HomeHyundaiNieuwsTop drie voor Hyundai en Genesis in onderzoek JD Power