2020 Nissan GT-R NISMO: Raceauto voor de straat 17 april 2019

Hier kunnen we best van genieten. Op de New York Auto Show heeft Nissan vannacht een aantal recente modellen tentoongesteld, maar het huzarenstuk is overduidelijk de nieuwe Nismo GT-R. De 2020 versie van de GT-R NISMO heeft geen upgrades gehad qua vermogen maar met zijn 600 pk en 652 Nm komt hij absoluut niets tekort. Wel heeft Nissan de turbo’s van de GT-R GT3-raceauto op de wagen geschroefd. Daarnaast behoort een nieuw titanium uitlaatsysteem en een verbeterde versnellingsbak tot de aanpassingen.

Waar deze NISMO GT-R ten opzichte van zijn voorgangers vooruitgang boekt, is op het gebied van gewicht. Nissan heeft praktisch de volledige buitenzijde van koolstofvezel gemaakt. Rekenen we dat bij de overige besparingen die Nissan heeft gedaan, dan is de auto ineens meer dan 30 kg lichter dan eerst.

Nissan houdt het daar natuurlijk niet bij. Nee, Nissan heeft diep in zijn kennisbank gedoken en allerlei stukken van de GT3-raceauto op het straatmodel geplakt. Zo herkennen we bijvoorbeeld de neus met zijn herkenbare luchtinlaten, van de zeer snelle raceauto. Tenslotte zien we dat Nissan voor en achter grotere schijven van Brembo hebben geplaatst, evenals de ophanging verder hebben verbeterd. Met al deze upgrades is dit de ultieme GT-R voor op het circuit én de straat.

GALLERY:

HomeNieuws2020 Nissan GT-R NISMO: Raceauto voor de straat