Al 10.000 bestellingen voor nieuwe Nissan QASHQAI in Europa 29 juni 2021

De geheel nieuwe Nissan Qashqai staat sinds kort in de Nissan showrooms van Auto Sturm, de eerste mijlpaal is al bereikt want het aantal orders van klanten heeft in Europa de 10.000 al overschreden.

De derde generatie van Nissans iconische Crossover werd in februari onthuld en wordt nu uitgeleverd aan de dealers in heel Europa. In Nederland staat de nieuwe Qashqai reeds sinds 19 juni in de showrooms. Dankzij de zorgvuldig uitgevoerde pre-launch strategie konden consumenten de nieuwe Nissan Qashqai al bekijken en leren kennen. Daarmee konden klanten bij wijze van spreken alvast onder de huid van de Qashqai kruipen om het volledig nieuwe platform, de geavanceerde elektrische aandrijflijnopties en de vernieuwde comfort-, gebruiks- en veiligheidsvoorzieningen te ontdekken.

Tijdens de voorintroductie bleek er vooral veel belangstelling voor de unieke introductieversie van de nieuwe Qashqai: de Première Edition. Daarnaast blijkt de meest luxe Tekna+-versie het meest aangekruist te worden op het orderformulier. Specifiek voor de zakelijk rijder zijn er maar liefst vier verschillende Business Editions beschikbaar van de nieuwe Qashqai, zodat ook voor deze klantgroep een aanbod op maat gedaan kan worden.

Bij de ontwikkeling van deze nieuwe generatie heeft Nissan de leidende principes behouden die het concept, ontwerp en de ontwikkeling van de twee vorige generaties Qashqai hebben gekenmerkt: een elegant design, een verbeterde ambiance aan boord en een efficiënte aandrijflijn, gecombineerd met een hogere afwerkingskwaliteit en een rijervaring die je normaliter verwacht bij een model uit een hoger segment. Dankzij het nieuwe CMF-C-platform van de Alliantie Renault-Nissan-Mitsubishi – een toonbeeld van geavanceerde engineering, innovatie en geavanceerde technologie – legt de nieuwe Qashqai de lat in het Crossover-segment nog hoger. Klanten genieten van die eigenschappen in combinatie met een ruimte-efficiënt pakket dat uitstekend geschikt is voor stressvrij rijden.

‘In onze gesprekken met deze eerste klanten hebben we voortdurend gehoord hoeveel zij van hun huidige Qashqai houden en hoeveel zin zij hebben om achter het stuur van het nieuwe model te kruipen. Veel van onze klanten rijden al Qashqai sinds de eerste generatie, dus deze aankoop zal hun derde of zelfs vierde Qashqai zijn. Dit is echt een blijk van vertrouwen in de manier waarop de Qashqai in hun dagelijkse leven past’, aldus Nicolas Tschann, General Manager, Crossover product marketing.

De eerste generatie van de Qashqai werd in 2007 gelanceerd in Europa en creëerde daarmee het Crossover-segment. Klanten waren dol op de unieke combinatie van een robuust design met een iets hogere zitpositie, het compacte C-segment formaat en de efficiënte aandrijflijnopties. In totaal zijn er meer dan drie miljoen exemplaren verkocht in Europa, en meer dan vijf miljoen wereldwijd.

 

De nieuwe Qashqai wordt aangedreven door een 1,3-liter benzinemotor, uitgerust met mild hybrid-technologie die de efficiëntie van de auto optimaliseert. De 1,3-liter motor is leverbaar in twee vermogensvarianten – 101 kW (140 pk) en 115 kW (158 pk) – al dan niet in combinatie met een handgeschakelde zesversnellingsbak of de nieuwe Xtronic automatische versnellingsbak (alleen verkrijgbaar voor 115 kW-motor). Het 12V mild hybrid-systeem is standaard op de nieuwe Qashqai biedt koppelondersteuning, een verlengde stationaire stop, een snelle herstart en een verlaging van zowel het brandstofverbruik als de CO2-emissie (-4 g/km).

 

De Qashqai met de nieuwe Xtronic automatische transmissie is nu beschikbaar voor een proefrit!

 

 

 

Ontdek meer

 

 

 

Volgend jaar wordt het motorenaanbod van de Nissan Qashqai uitgebreid met het unieke e-POWER-systeem. Dit bestaat uit een krachtige batterij en een aandrijflijn die is geïntegreerd met een 113 kW (154 pk) sterke turbobenzinemotor met variabele compressieverhouding, een stroomgenerator, een omvormer en een 140 kW elektromotor met hetzelfde vermogen als in de elektrische auto’s van Nissan. Het is een unieke oplossing die de plezierige, naadloze en lineaire acceleratie biedt die kenmerkend is voor een EV, maar zonder de noodzaak van opladen.

Het unieke aan het e-Power-systeem is dat de benzinemotor uitsluitend wordt gebruikt om elektriciteit op te wekken, terwijl de wielen volledig worden aangedreven door de elektromotor. Dat betekent dat de motor altijd binnen zijn optimale bereik kan draaien, wat leidt tot een superieure brandstofefficiëntie en een lagere CO2-emissie in vergelijking met een traditionele verbrandingsmotor.

De nieuwe Qashqai is uitgerust met de nieuwste generatie van ProPILOT bestuurdersassistentie, die de bestuurder meer ondersteuning biedt in een breder scala van omstandigheden. Het systeem, dat ProPILOT met Navi-link wordt genoemd, is ontworpen om vermoeidheid en stress tijdens het rijden te verminderen, terwijl het zeer intuïtief te gebruiken is (alleen leverbaar in combinatie met Xtronic-transmissie).

 

Behalve de verbeterde rijhulptechnologieën genieten alle inzittenden van het ruimere passagierscompartiment en de grotere bagageruimte, alsmede van de verbeterde ambiance in het interieur dankzij massagestoelen, een head-up display voor de bestuurder, een geavanceerde touchscreen en een configureerbare digitale TFT-‘combimeter’ voor de bestuurder.

 

‘De nieuwe Qashqai vertegenwoordigt het beste van Nissan: een hoogwaardig design, innovatieve en intuïtieve technologie, een efficiënte en geëlektrificeerde aandrijflijn en een even plezierig als wendbaar rijgedrag. We zijn blij met de eerste reacties en het feit dat er al 10.000 orders zijn geplaatst door klanten. Dat heeft onze verwachtingen ruimschoots overtroffen. Het getuigt van de kwaliteiten van deze auto’, aldus Arnaud Charpentier, Vice President, Product Marketing Strategy, Nissan Automotive Europe.

 

 

 

Ontdek meer

 

 

 

 

Aanvragen

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

HomeNieuwsAl 10.000 bestellingen voor nieuwe Nissan QASHQAI in Europa