Alles over de nieuwe Santa Fe: nieuwe Smartstream-motor, hybride-aandrijving en uitgebreide veiligheidssystemen 14 augustus 2020

Hyundai introduceert de nieuwe Santa Fe. ‘De nieuwe Santa Fe is een belangrijke mijlpaal in de geschiedenis van Hyundai’, aldus Thomas Schemera, Executive Vice President en Head of Product Division van Hyundai. ‘Met het nieuwe platform, nieuwe transmissies en nieuwe technologie is hij schoner, wendbaarder en efficiënter dan ooit. Met de derde generatie van de Santa Fe zijn al onze SUV-modellen nu leverbaar met een geëlektrificeerde aandrijflijn, variërend van 48-volt mild hybride tot brandstofcel.’ De nieuwe Santa Fe verschijnt in het najaar in de showroom van Auto Sturm.

Geëlektrificeerde aandrijflijnen

De Santa Fe van de derde generatie is de eerste Hyundai in Europa die leverbaar is met de nieuwe Smartstream hybride- en plug-in hybride-aandrijflijnen.

De hybrideversie van de nieuwe Santa Fe die vanaf de introductie leverbaar is, is voorzien van de nieuwe 1.6-liter T-GDi Smartstream-turbobenzinemotor met directe brandstofinspuiting. Die werkt samen met een 44,2 kW elektromotor, die wordt gevoed door een 1,49 kWh lithium-ion-polymeeraccu, voor minder emissies zonder dat dat ten koste gaat van het rijplezier. Het systeemvermogen bedraagt 169 kW (230 pk) en 350 Nm trekkracht. De Santa Fe is er met voor- en vierwielaandrijving.

De plug-in hybride-versie die begin 2021 verschijnt, is eveneens voorzien van de 1.6-liter T-GDi Smartstream-motor. In deze versie is die gekoppeld aan een 66,9 kW elektromotor die gevoed wordt door een 13,8 kWh lithium-ion-polymeeraccu. Het systeemvermogen bedraagt 195 kW (265 pk) en eveneens 350 Nm trekkracht. Deze versie van de nieuwe Santa Fe is uitsluitend met vierwielaandrijving leverbaar.

HomeNieuwsAlles over de nieuwe Santa Fe: nieuwe Smartstream-motor, hybride-aandrijving en uitgebreide veiligheidssystemen