Auto Sturm KAMPIOEN Z.I.K.K. 2019 door dominante zege 27 mei 2019

Met nog één race te gaan is het kartteam van Auto Sturm kampioen geworden door de concurrentie ruimschoots voor te blijven. Voorafgaand was de uitgangspositie al uitstekend want bij een diskwalificatie van ons team én een volle winst van de dichtstbijzijnde concurrent Veersedam/Kastaci kon het nog spannend worden in de finalerace. Maar het omgekeerde gebeurde. Een overwinning, extra punten voor pole position en de snelste raceronde zorgde ervoor dat Auto Sturm ruimschoots kampioen is geworden met nog één race te gaan.

Joris Sturm mocht voor de vierde keer dit seizoen kwalificeren en deed dat met verve door drie tienden los te rijden van Veersedam/Kastaci die als tweede van start mocht. In deze kwalificatie kreeg Veersedam/Kastaci een waarschuwing door onreglementair aan de motor te zitten van een kart.

Joris mocht dus vanaf de eerste startpositie vertrekken en reed probleemloos weg van de overige deelnemers. In de tussentijd reed hij de snelste ronde en de 20 seconden succestijdstraf compleet goed op de concurrentie waardoor Auto Sturm weer meedeed om de overwinning in deze race, iets wat niet vanzelfsprekend is met een flinke tijdstraf.

Als tweede rijder was Nick van Overveld aan de beurt die met het uitrijden van de pitsstraat na de wissel, met een minder snelle kart, weer voor de grootste concurrenten de baan op kwam. Gedurende de tweede stint kwam met name Veersedam/Kastaci met rasse schreden dichterbij waardoor het er om zou spannen in de derde stint wie er aan de leiding zou komen en de beste papieren had voor de eindoverwinning.

Door een redelijk vroege wissel was het de beurt aan Mike Sturm om als derde rijder de virtuele koppositie vast te houden. Veersedam/Kastaci besloot om zo lang mogelijk door te rijden en zo de snelheid in de tweede stint optimaal te benutten. Hierdoor kwam na de wissel, de derde rijder van Veersedam met het uitrijden van de pitsstraat gelijk aan met Mike op de volgende bocht. Virtueel lag Veersedam deze bocht op de eerste positie, maar door een stevige inhaalactie van Mike een bocht later wist Auto Sturm de eerste plaats weer over te nemen van Veersedam. Door botte pech viel de motor uit van onze concurrent waardoor de voorsprong van Auto Sturm ineens weer enorm was.

De twee snelste karts stonden nog steeds klaar in de pitsstraat voor de vierde en tevens laatste stint, één van de snelste rijders van het veld Patrick Bakker was nog aan zet voor Auto Sturm. Door goed rekenwerk en communicatie was het noodzaak om in de laatste ronde voor de opening van de pitsstraat, 2 seconden te verliezen én een longcut te nemen om als eerste de wisselperiode te kunnen beginnen en zo Klaver4 te slim af zijn die het initiatief hadden om als eerste binnen te komen.

Met deze perfecte timing kon Mike op het randje als eerste naar binnen van de laatste wisselperiode om vervolgens Patrick in de snelste kart van start zien gaan. Toen was de overwinning zeker. Patrick kon de tijden evenaren die Joris in het begin van de wedstrijd reed en werd het nog even spannend langs de kant voor Joris of hij óf Patrick de snelste rondetijd achter zijn naam zou krijgen. Veersedam/Kastaci kreeg een tweede waarschuwing wat gelijk staat aan een zwarte vlag en een tijdstraf. Door het negeren hiervan kreeg Veersedam/Kastaci een diskwalificatie waardoor Klaver4 de tweede positie cadeau kreeg.

Met een uiteindelijke voorsprong van 31 seconden op Klaver4 wist Auto Sturm met nog één race te gaan het kampioenschap binnen te halen, een fantastisch resultaat.

De finale race gaat op zondag 23 juni van start bij Indoor Karting Middelburg.

 

HomeNieuwsAuto Sturm KAMPIOEN Z.I.K.K. 2019 door dominante zege