Auto Sturm pakt belangrijke punten bij Z.I.K.K. 19 maart 2019

Tijdens de 9e race van het Z.I.K.K. is Auto Sturm er in geslaagd om cruciale punten te halen voor het felbegeerde kampioenschap. Voor aanvang was er nog een kleine tegenslag omdat Joris Sturm zich vlak voor de wedstrijd moest afmelden vanwege een griepje en dus niet aan de wedstrijd kon meedoen. Daarom bestond de rijders line-up uit Mike Sturm, Dennie Sturm, Patrick Bakker en Nick van Overveld.

Voor deze 9e editie van dit seizoen bestond de kwalificatie uit een one-lap quali en werd er in de normale richting gereden. Dat betekend dat de aangewezen coureur maar één ronde de tijd heeft om de snelste tijd neer te zetten. Mike Sturm mocht deze taak invullen voor Auto Sturm en deed dat verdienstelijk en zette een 3e tijd neer. Startende vanaf P3 kon Mike vroeg in de wedstrijd een plaats goedmaken op één van de grootste concurrenten: Klaver4. De jacht naar P1 was geopend en zodoende kon Mike langzaam inlopen op de koploper om vervolgens vlak voor de 1e wisselperiode toe te slaan en de koppositie over nemen.

Als tweede mocht Dennie aan de bak die na een afwezigheid van twee maanden weer meedeed aan een race in de Z.I.K.K. Een paar roestige openingsrondes later kon Dennie versnellen naar keurige constante tijden wat erg knap is en daarom kon meekomen met de kop van het veld. Auto Sturm lag nu op de derde plaats door een succestijdstraf van onze vorige 3e plaats wat betekent dat er 10 seconden extra werd toegevoegd aan onze eerste wissel.

De derde coureur in lijn was Patrick. Een redelijk korte stint van Dennie betekende dat Patrick een lange zou moeten maken. Dan is een snelle kart essentieel. Op het moment van de wissel voor de derde stint stond er een lastige kart binnen, maar met potentieel. Weinig teams durfde deze aan. Gelukkig is Patrick zelfverzekerd genoeg om het avontuur aan te gaan met deze kart en dat resulteerde in, op dat moment, verreweg de snelste rondetijden van de baan. Gemiddeld reed Patrick 3 tot 4 tienden sneller dan de rest van het veld én dat meer dan een half uur lang. Op die manier heeft Auto Sturm ontzettend veel tijdwinst geboekt dat ons uiteindelijk een comfortabele koppositie opleverde.

Nick mocht als vierde en laatste coureur aantreden na een risicoloze wissel van Patrick, en daarom Nick een goede kart mee geven voor het resterende half uur. Het is altijd een lastige keuze om de allersnelste coureur op de baan vroegtijdig te wisselen, maar deze strategie heeft ons een comfortabele overwinning opgeleverd. Nick kon de tijden matchen met onze achtervolgers die op dat moment 25 seconden achter lagen(!). Een kwartier voor het einde onstond er een mooi gevecht tussen onze twee grootste concurrenten(Veersedam/Kastaci en Klaver4), die op de tweede en derde positie reden. Ruben Boutens van Veersedam/Kastaci ging vol in de aanval op Mike Bartelen van Klaver4.

Een hard tegen hard gevecht waar Ruben Boutens met 5 minuten op de klok voorbij wist te komen aan Mike Bartelen van Klaver4. Ondertussen wist Loonbedrijf de Looff voorbij te glippen en de tweede positie over te nemen van onze grootste concurrenten. Zodoende is Veersedam/Kastaci gefinisht op P3 en Klaver4 op P4. Na afloop van de wedstrijd heeft Klaver4 nog een straf moeten incasseren omdat één van hun coureurs 83.7kg woog waar iedereen minimaal 85kg moet wegen. Dit betekend dat Klaver4 op een vijfde plaats is geëindigd.


De insteek vooraf was simpel: Punten pakken. Door de overwinning van Auto Sturm en posities waar onze grootste concurrenten zijn geëindigd hebben wij na een perfecte strategie de ultieme prestatie geleverd en hebben daardoor onze koppositie in het klassement flink verstevigd. Op naar de volgende race!

 

 

 

HomeNieuwsAuto Sturm pakt belangrijke punten bij Z.I.K.K.