De elektrische sportauto komt eraan! 25 mei 2019

Dacht jij dat elektrische sportauto’s alleen op de tekentafel bestonden? Niet dus. Hyundai zet vaart achter de ontwikkeling van elektrisch aangedreven sportauto’s en is daarvoor een samenwerkingsverband aangegaan met Rimac Automobili.

Rimac is een innovatief bedrijf met heel veel kennis van elektrisch aangedreven high-performance auto’s. Hyundai investeert tientallen miljoenen euro’s in Rimac. Beide partijen werken nauw samen met als doel het bouwen van een geëlektrificeerde sportauto en een krachtige sportauto met brandstofcel.

‘Wij zijn onder de indruk van de visie van Hyundai’, aldus Mate Rimac, Founder en CEO van Rimac Automobili. ‘Rimac is een jong bedrijf dat erg snel groeit. Wij zien Hyundai als een waardevolle investeerder en technologiepartner.’

Achttien verschillende groene modellen

Hyundai gebruikt de samenwerking met Rimac om zijn gamma milieuvriendelijke modellen verder vorm te geven. De komende jaren verschijnen maar liefst achttien verschillende groene modellen. Ondertussen zijn sinds 2015 ook al enkele high-performance modellen op de markt gebracht, zoals de i30 N en de i30 Fastback N.

De sportauto van de 21ste eeuw

Het Kroatische Rimac werd in 2009 door Mate Rimac in zijn garage opgericht. Zijn doel: de sportauto van de 21ste eeuw bouwen. Sindsdien is Rimac uitgegroeid tot een begrip in de auto-industrie, met een brede expertise in high-performance elektrische aandrijflijnen, besturingssystemen en accutechnologie.

 

HomeNieuwsDe elektrische sportauto komt eraan!