Dit zijn vijf unieke features van de nieuwe Nissan Qashqai 18 mei 2021

De Nissan Qashqai heeft een baanbrekende traditie. De Nissan QASHQAI, altijd toonaangevend in design, weerspiegelt een nieuwe kijk op de SUV met krachtige proporties, glimmende LED-verlichting en stijlvolle lichtmetalen velgen tot wel 20 inch. En er zijn meer kleuren dan voor welke andere crossover ook. Hier behandelen wij vijf unieke features van de volledig nieuwe Nissan Qashqai.

 

20 inch velgen

 

De nieuwe generatie van de Qashqai is voor het eerst leverbaar met diamant-gepolijste 20 inch lichtmetalen velgen. De vorige generatie was leverbaar met velgen van maximaal 19 inch in diameter. De grotere velgen van het nieuwe model vullen de wielkasten nog fraaier en dragen verder bij aan de robuuste uitstraling van de auto. Voor de versies met 20 inch lichtmetalen velgen en de vierwielaangedreven versie wordt een multilink-wielophanging toegepast. De stuurbekrachtiging is verbeterd en biedt een betere respons, een verbeterd stuurgevoel rond de middenstand en minder weerstand.

 

 

 

Harmonieus interieurgeluid

 

Het Japanse DNA komt ook terug in de informatiegeluiden van de nieuwe Qashqai, zoals de gordelverklikker en richtingaanwijzers. Deze geluiden werden ontwikkeld in samenwerking met de Japanse videogameontwikkelaar en -uitgever Bandai Namco. De geluiden zijn harmonieuzer dan voorheen, met een melodieuze tweetonige signatuur. Het Bose Premium-audiosysteem biedt een uitzonderlijke geluidskwaliteit voor zowel DAB-radio als gestreamd vanaf de smartphone. In samenwerking met het speciaal ontwikkelde interieurgeluid zorgt dit voor een harmonieuze en serene omgeving.

 

 

 

Elektrische achterklep

 

De elektrisch bedienbare achterklep biedt moeiteloze toegang tot de bagageruimte als de bestuurder zijn handen vol heeft. De totale laadcapaciteit is met meer dan 70 liter toegenomen ten opzichte van de vorige generatie, wat voor een deel te danken is aan de 20 mm lagere laadvloer. Dat werd mogelijk dankzij de slimmere vormgeving van de achterwielophanging. Populaire kenmerken van de voorganger, zoals de opbergcompartimenten aan de zijkant bij de wielkasten en het Flexible Luggage Board System, zijn gehandhaafd. Ze zijn echter voorzien van een betere vormgeving en afgewerkt met duurzame bekleding aan de ene kant en eenvoudig te reinigen kunststof aan de andere kant.

 

 

 

Bijzonder praktisch

 

Verfijningen aan het ergonomische design van de portieropeningen maken in- en uitstappen nog gemakkelijker, zeker wanneer er weinige ruimte is rondom de auto. Wanneer er genoeg ruimte is, openen de achterportieren tot 85 graden – bijzonder handig voor ouders die hun kinderen in een kinderzitje willen vastzetten.

 

 

 

 

Tweekleurig

 

De vormgeving was altijd al onderdeel van het succes van de Qashqai. De uitstraling van de nieuwe Qashqai is nog hoogwaardiger dankzij de introductie van diverse two tone opties voor een nog persoonlijker exterieur. De volgende carrosseriekleuren zijn leverbaar met een opvallend zwart dak: Magnetic Blue, Pearl Grey en Pearl White. De zwarte carrosseriekleur krijgt een metallic grijs dak.

 

 

 

 

Ontdek meer

 

We hebben al veel afbeeldingen gezien en er is al veel over geschreven. De eerste indrukken van de compleet nieuwe Nissan Qashqai zijn overweldigend te noemen. Maar we hebben de nieuwe Qashqai nog nooit in detail kunnen bekijk zoals in deze video. En dat op Nederlandse bodem in onze eigen Nissan-showroom. Kijk mee!

 

 

 

Bestel de nieuwe QASHQAI Première Edition vooraf

 

Wees een van de eerste eigenaren van de nieuwe QASHQAI. Exclusief verkrijgbaar bij een Auto Sturm vestiging in uw buurt, de Première met optionele two-tone lak en natuurlijk boordevol geavanceerde technologie en optionele extra’s. De jaloerse blikken zijn standaard. Verkrijgbaar vanaf €39.140,- inclusief €1.250,- introbonus.

Ontdek meer

 

 

HomeNieuwsDit zijn vijf unieke features van de nieuwe Nissan Qashqai