Een decennium EVolutie door de Nissan LEAF 12 november 2020

De verkoop van elektrische auto’s is in Europa enorm gestegen. Alleen al in de periode juli tot en met september 2020 nam het aantal registraties van batterij-elektrische voertuigen met 132% toe1. Net als de interesse van automobilisten voor EV’s, bereikt de Nissan LEAF zelf ook een hoogtepunt met spannende elektrische aandrijving en meer geavanceerde technologie dan ooit tevoren.

De Nissan LEAF is een decennium lang verfijnd met expertise en innovatie. Nissan blikt hierop terug met tien fascinerende inzichten die het in die periode heeft gekregen. Van het herschrijven van de regels in de EV-markt in 2010 tot het spannende en technologisch hoogstaande model van vandaag.

De LEAF was tien jaar geleden de eerste elektrische gezinsauto voor de massa. Het model was leidend en legde de basis voor moderne EV’s. Met een innovatieve benadering van geëlektrificeerde mobiliteit helpt de Nissan LEAF klanten, steden en overheden bij het bereiken van een duurzamere toekomst.

“De transformatie met de Nissan LEAF heeft het afgelopen decennium de echte innovaties en voortgang van EV-ontwikkeling bij Nissan laten zien,” zegt Helen Perry, Head of Electric Vehicles bij Nissan Europe. “Klanten blijven de Nissan LEAF kiezen vanwege zijn krachtige en dynamische rijbeleving, die wordt ondersteund door geavanceerde rijtechnologieën zoals het e-Pedal. De LEAF biedt de perfecte balans tussen spannende en toch duurzame mobiliteit.”

Stap nu in

 

Op zoek naar een nieuwe Nissan LEAF met veel voordeel? Dan hebben we goed nieuws. U ontvangt nu tijdelijk €4.000 Nissan Zero Emission Bonus op een nieuwe Nissan Leaf. Zo rijdt u al in een Nissan LEAF vanaf € 30.990. En daarnaast kunt u kiezen voor de voordelen van de High Five Deals.

 

 

Bekijk acties

 

 

 

 

 

 

  • LEAF had meerdere ‘primeurs’

Als eerste gezins-EV voor de massa heeft de Nissan LEAF een aantal ongekende prestaties neergezet. In 2011 werd de Nissan LEAF uitgeroepen tot European Car of the Year, de eerste EV die deze onderscheiding kreeg.

  • Vermogen van de LEAF is meer dan verdubbeld

De batterijcapaciteit en actieradius van de LEAF zijn respectievelijk met gemiddeld 160% en 120% toegenomen2. Die toename heeft het vertrouwen van de klanten onderweg aanzienlijk vergroot. Vandaag de dag biedt de LEAF meer dan twee keer zo vermogen dan het eerste model, wat de rijbeleving nog beter maakt.

  • Bij de LEAF draait alles om nieuwe technologieën

De LEAF heeft ongekende technologieën geïntroduceerd, die bestuurders helpen om hun efficiëntie te optimaliseren. Bijvoorbeeld het e-Pedal voor ‘one pedal driving’, het regeneratief remmen en de Eco-Mode. De LEAF maakte de weg vrij voor toekomstige Nissan EV’s, zoals de nieuwe, volledig elektrische Nissan Ariya coupé Crossover.

  • Sinds de komst van de LEAF groeit de openbare laadinfrastructuur snel

Het aantal openbare laadpunten is sinds de introductie van de LEAF enorm toegenomen. In 2011 waren in Europa nog 2.379 laadpunten, nu zijn dat er 213.3673. Nissan ondersteunt deze groei van de infrastructuur in heel Europa en heeft zo al geholpen bij de uitbreiding van 20 van de Europese ‘oplaadroutes’.

  • LEAF klanten zijn tevreden bestuurders

Van de Europese LEAF rijders zou 92% het rijden met een EV aanraden bij vrienden en familie4. Dankzij de bekwame ondersteuning van Nissan en bij dealers blijven de klanten tevreden over hun LEAF.

  • Als je eenmaal LEAF rijdt wil je niets anders meer

Dankzij de algemene tevredenheid over hun elektrische ervaring zegt 74% van de LEAF eigenaren dat ze in de toekomst waarschijnlijk nog een EV zullen aanschaffen.

  • Elektrische mobiliteit biedt klanten nieuwe diensten

Niet alleen de LEAF ontwikkelde zich, ook de ervaringen van en voor de klanten. Daarbij hoort ook de ontwikkeling van de Nissan Charge app, waarmee EV-eigenaren de prijzen en beschikbaarheid van laadpunten in real-time kunnen bijhouden – ook van de laadpunten bij Nissan dealers.

  • Iedere LEAF is zeer efficiënt

Elektrische auto’s, zoals de Nissan LEAF, zijn zeer efficiënt. Vanaf de start van het productieproces tot het einde van de levenscyclus van de EV, produceren ze tot 80% minder CO2 dan vergelijkbare auto’s met verbrandingsmotor5. Met het verfijnen van de technologie en het design neemt ook de duurzaamheid van de LEAF toe, wat verder bijdraagt aan een schonere toekomst.

  • LEAF batterijen hebben meer dan één leven

EV-batterijen kunnen een nieuwe functies krijgen en daarna worden gerecycled. Zo vormen 148 batterijen bij de Johan Cruijff ArenA in Amsterdam sinds 2018 het grootste energie-opslagsysteem ter wereld.

  • LEAF batterijen zijn veilig en betrouwbaar

Het is bewezen dat LEAF batterijen extreem betrouwbaar zijn. Sinds de introductie in 2010 is geen enkel kritiek incident gemeld. Dat terwijl inmiddels meer dan 180.000 exemplaren zijn verkocht. Bovendien heeft de LEAD een batterijgarantie van 8 jaar of 160.000 kilometer. Daarmee is Nissan leidend in de industrie. Ook is het aantal garantieclaims extreem laag.

 

 

HomeNieuwsEen decennium EVolutie door de Nissan LEAF