Europa als pionier in elektrificatie binnen de Nissan Ambition 2030 visie 6 december 2021

Europa speelt een belangrijke rol binnen de nieuwe langetermijnstrategie van Nissan, met versnelde elektrificatie en nieuwe hergebruik- en recyclingfaciliteiten voor accu’s als speerpunt.

Nissan Motor Co. Ltd. Onthultde de Nissan Ambition 2030, de nieuwe langetermijnstrategie van het merk die verder gaat dan alleen mobiliteit. Als antwoord op belangrijke milieu-, maatschappelijke en klanteisen stelt Nissan zich nog nadrukkelijker als doel om een 100% duurzame onderneming te worden, op weg naar een schonere, veiligere en meer inclusieve wereld. Met deze visie wil Nissan betrouwbare, opwindende en geïntegreerde mobiliteit mogelijk maken ten gunste van nog meer beleving voor de klant, en door middel van samenwerkingen bijdragen aan een slim ecosysteem met geïntegreerde mobiliteit.

Eerder dit jaar lanceerde Nissan het EV36Zero concept, het eerste volledig geïntegreerde EV productie ecosysteem ter wereld, dat mobiliteit en energiemanagement verbindt om CO2-neutraliteit te helpen realiseren voor Nissan. De toekomstige hub is gecentreerd rond de productiefaciliteit in het Britse Sunderland, en omvat de productie van een EV, een nieuwe giga-productiefaciliteit en gebruik van 100% hernieuwbare elektriciteit. In eerste instantie wordt £1 miljard geïnvesteerd.

CO2-neutraliteit over de gehele levenscyclus

De AMIEO Region, met de EV36Zero als middelpunt, zal een leidende rol spelen in het realiseren van de Ambition 2030-visie, die Nissan helpt bij het streven naar CO2-neutraliteit over de gehele levenscyclus van zijn producten in boekjaar 2050. De belangrijkste punten:

Tegen het einde van boekjaar 2023 zal Nissan van alle in Europa aangeboden modellen een geëlektrificeerde versie bieden, en in boekjaar 2026 moet meer dan 75% van alle verkochte Nissans geëlektrificeerd zijn.

De nu onthulde crossover concept CHILL OUT, zoals in juli al aangekondigd in Sunderland als onderdeel van het EV36Zero-project, maakt gebruik van het CMF-EV platform van de Alliantie Renault-Nissan en biedt adembenemende acceleratie en een ongeëvenaard gevoel van controle. Het model heeft een slank en modern design, is zowel fraai als aerodynamisch geoptimaliseerd, fun-to-drive, beschikt over geavanceerde veiligheidstechnologieën en heeft een praktisch en comfortabel interieur.

Nissan is van plan om de accurecycling- en hergebruikfaciliteiten buiten Japan uit te breiden met een nieuwe locatie in Europa gedurende boekjaar 2022. Deze infrastructuur zal een kringloopeconomie voor energiemanagement ondersteunen. Nissan wil zijn ‘vehicle-to-everything’ en ‘home battery’ systemen in de komende jaren volledig op de markt brengen.

Voortbordurend op het succes van de Nissan LEAF, ‘s werelds eerste bereikbare EV, zal Nissan binnenkort de innovatieve e-POWER technologie introduceren in de geheel nieuwe Qashqai en de X-Trail. Met de 100% elektrische crossover Ariya en de toekomstige volledig elektrische Townstar Van in aantocht is een geëlektrificeerd Europees modelprogramma in de maak.

‘In de afgelopen periode was Europa leidend in de overgang naar elektrificatie. Ons doel voor het volgende decennium is om deze ontwikkeling te versnellen, met nieuwe producten en technologieën die de rijbeleving voor de klanten van Nissan zullen versterken’, aldus Guillaume Cartier, voorzitter van de Nissan AMIEO Region.

‘Niet alleen zullen we een geëlektrificeerde versie van elk Nissan-model in Europa aanbieden, onze 360-graden visie op duurzame mobiliteit betekent ook het gebruik van 100% hernieuwbare elektriciteit in onze EV Hub in het Verenigd Koninkrijk. Ook zullen er nieuwe accurecycling- en hergebruikfaciliteiten worden gebouwd in Europa.

Als speerpunten van de overgang naar volledige elektrificatie en CO2-neutraliteit zullen onze teams en producten in Europa dienen als informatiebron en ondersteuning voor onze plannen voor geëlektrificeerde auto’s in de rest van de AMIEO Region en andere markten.’

Met elektrificatie als middelpunt van de langetermijnstrategie brengt Nissan opwindende modellen en nieuwe technologie op de markt die zowel de klant als de maatschappij in z’n geheel verder brengen.

Met de ‘Nissan Ambition 2030’ presenteert het merk de nieuwe langetermijnstrategie die verder gaat dan alleen mobiliteit. Als antwoord op belangrijke eisen ten aanzien van milieu, maatschappij en klantwensen stelt Nissan zich nog nadrukkelijker als doel om een 100% duurzame onderneming te worden, op weg naar een schonere, veiligere en meer inclusieve wereld. Met deze visie wil Nissan betrouwbare, opwindende en geïntegreerde mobiliteit mogelijk maken en door middel van samenwerkingen bijdragen aan een slim ecosysteem met geïntegreerde mobiliteit.

In de komende tien jaar brengt Nissan nieuwe, geëlektrificeerde modellen en innovaties op de markt, terwijl de wereldwijde activiteiten worden uitgebreid. De visie benadrukt de doelstelling van Nissan om in boekjaar 2050 over de gehele levenscyclus van haar producten CO2-neutraal te zijn.

Makoto Uchida, CEO van Nissan Motor Company, Ltd.: ‘De rol van ondernemingen bij het inspelen op maatschappelijke behoeften wordt steeds groter. Met Nissan Ambition 2030 versnellen we de elektrificatie, ontwikkelen we geavanceerde technologie om de CO2-voetafdruk te reduceren en verkennen we nieuwe kansen. We willen Nissan transformeren in een duurzame onderneming die door klanten en de maatschappij zeer gewaardeerd wordt.’

Versnelling elektrificatie met uiteenlopende modellen en belevingen

Als pionier heeft Nissan elektrische auto’s (EV’s) bereikbaar gemaakt en geïnvesteerd in de opbouw van een laadinfrastructuur en energiemanagement. De nieuwe langetermijnstrategie is gericht op de versnelling van elektrificatie en het versterken van technologische innovatie met een investering van 2 biljoen yen in de komende vijf jaar.

Tot boekjaar 2030 introduceert Nissan een veelzijdig gamma van opwindende, geëlektrificeerde modellen, waaronder vijftien volledig elektrische. Het doel is een wereldwijd elektrificatieaandeel van meer dan 50% voor de merken Nissan en Infiniti.

HomeNieuwsEuropa als pionier in elektrificatie binnen de Nissan Ambition 2030 visie