Foutloze wedstrijd bezorgt Auto Sturm winst in de 10e race van het Z.I.K.K. 2 april 2019

Met een 30-seconden succes tijdstraf die was overgehouden na winst in de vorige race was eigenlijk al vooraf gesteld dat een derde plaats het maximale resultaat zou betekenen, met in het achterhoofd dat onze grootste concurrenten Veersedam/Kastaci en Klaver4 respectievelijk 10 seconden en geen succes tijdstraf moesten dienen.

De kwalificatie voor de 10e editie bestond uit een knockout waarbij de minst snelle teams iedere vijf minuten geëlimineerd werden om vervolgens drie kandidaten over te houden die strijden voor pole position. De eer was deze keer aan Joris Sturm die vorige race op het laatste moment moest terugtrekken van zijn deelname door een griepje. Een prima revanche van Joris zijn kant want hij wist met ruime overtuiging de pole position te behalen, daarme een extra punt te pakken én voor Klaver4 en Loonbedrijf de Looff de wedstrijd beginnen.

Gezien de overtuigende voorsprong die Joris in de kwalificatie had op zijn directe concurrentie was het zaak om zoveel seconden terug te winnen in de eerste stint, zeker nu Veersedam/Kastaci vanaf een vijfde positie de wedstrijd moest beginnen. In de openingsronden wist Joris al een flink gat te slaan met de rest van het veld, ongeveer drie tienden tijdwinst gemiddeld per ronde werd de tijdstraf van 30 seconden grotendeels goed gereden. Ook reed Joris de snelste tijd van de wedstrijd wat wederom een extra punt opleverde.

De tweede rijder van het team moet altijd deze succes tijdstraf incasseren. Het is daarom een noodzaak dat de tweede rijder in een goede kart vertrekt. Na een lange stint van Joris was de tijd gekomen voor Nick van Overveld om achter het stuur te kruipen van een nieuw gelote kart die zeer competitief bleek te zijn. Wij vonden ons terug op de derde positie ondanks de noodgedwongen extra tijd. Het was al snel duidelijk dat de stint van Nick een korte zou zijn aangezien de tweede wisselperiode snel naderde en er zeer competitieve kart klaar stonden voor de derde stint. Nick reed constante tijden die te meten waren met de op dat moment snelste ronde tijden, waardoor de achterstand naar de koplopers langzaam aan het krimpen was.

Patrick Bakker was als derde aan zet en zoals de vorige race kon Patrick in een snelle kart vertrekken met een lange stint in het vooruitzicht. Hierdoor boekte Auto Sturm enorm veel tijdwinst op de achtervolgers én op de posities voor ons. Door fouten van onze grootste concurrenten kon Patrick ruimschoots op kop komen. Veersedam/Kastaci werd te licht bevonden tijdens de laatste rijders wissel én Klaver4 reed over de doorgetrokken gele lijn bij het uitrijden van de pitsstraat wat verboden is. Zij moesten hierdoor een tijdstraf incasseren. De race was op dat moment gereden.

Voor de laatste stint was het de taak van Mike Sturm om de wedstrijd risicoloos uit te rijden. Mike moest de laatste stint beginnen in de kart die Nick in de tweede stint dichterbij de concurrentie zag komen. Dit bleek ook een competitieve kart te zijn in het laatste stadium van de wedstrijd waardoor Mike het laatste half uur van de race de voorsprong wist uit te breiden en Klaver4 zelfs nog een blauwe vlag liet incasseren. Met een kleine 30 seconden voorsprong op Loonbedrijf de Looff kwam Mike als eerste de finish over en zo scoorde Auto Sturm dus het maximale aantal punten mogelijk. Na wat commotie achteraf mocht, na een slimme actie van Ruben Boutens, Veersedam/Kastaci als derde het podium betreden.


Dit resultaat was een mokerslag voor de concurrentie waardoor het gat met nog drie races te gaan wederom is uitgebreid. Race 11 van het Z.I.K.K. vindt plaats op 15 april bij Karting Zeeland in Middelburg.

 

 

HomeNieuwsFoutloze wedstrijd bezorgt Auto Sturm winst in de 10e race van het Z.I.K.K.