Goed begin van het nieuwe seizoen | Z.I.K.K. 2019-2020 24 september 2019

Maandagavond 23 september stond in het teken van een nieuw seizoen Zeeuws Indoor Kart-Kampioenschap voor Teams. Een spannende wedstrijd die in de slotfase werd bepaald en waar in de eerste ronde al genoeg gebeurde.

De kwalificatie voor de eerste race was voorafgaand al bepaald en dat betekende dat de eerste van het seizoen een one-lap kwalificatie was. De aangewezen man van het team was Patrick Bakker die er een pole position uit wist te slepen en Marcel Kouijzer van Veersedam/Kastaci een paar duizendsten achter zich wist te houden. Patrick kon bij de start niet wegkomen van de achtervolger wat er voor zorgde dat er een kans voor Veersedam/Kastaci in de eerste bochten was om in te halen. Marcel van Veersedam/Kastaci twijfelde geen moment en wist voorbij Patrick te komen. Het bleek wel dat Patrick een goede kwalificatie had gereden aangezien het tempo op het rechte stuk van de kart een stuk minder was dan de concurrentie. Hierdoor lag Patrick na twee ronden op een vijfde positie maar wist zich te herstellen en reed met een snelste rondetijd weer terug naar P2. Deze pole position en de snelste rondetijd waren goed voor twee extra punten.

Tijdens de eerste wisselperiode maakte Auto Sturm een redelijk vroege pitstop zodat de tweede rijder Joris Sturm een lange stint kon maken en zo veel mogelijk meters terug kon winnen op de inmiddels weggelopen concurrenten van Veersedam. Joris slaagde hier uitstekend in en kon met twee-drie tienden per ronde het gat dichten en tevens vergroten op de andere concurrenten. Hierdoor lag Auto Sturm virtueel op P1. Ook werd er veel tijdwinst geboekt met het inhalen van achterblijvers, op een gegeven moment wist Joris vier mensen te passeren in één bocht!

Door de lange stint van Joris zou de derde rijder een relatief korte kunnen rijden en zo dus de schade kunnen beperken indien er een minder snelle kart werd geloot. Dit is precies wat gebeurde en was het dus taak aan onze derde rijder Nick van Overveld om de schade te beperken t.o.v. de overige concurrenten. Veersedam kon de voorsprong vergroten en de achtervolgers van Black Flagg(voorheen Klaver4) wisten de achterstand weer te verkleinen. Nick wist de schade redelijk beperkt te houden waardoor Auto Sturm niet kansloos was voor de eindoverwinning. Het was dus noodzaak om voor de laatste heat een snelle kart te loten.

Met een beetje geluk kreeg de laatste rijder Mike Sturm de betere van de twee karts die klaar stond tijdens de laatste wisselperiode. Hierdoor was de hoop op de overwinning weer levend. Inmiddels was Black Flagg voorbij geglipt, maar moesten nog wisselen. Hierdoor kwam Mike precies gelijk aan in bocht 2 met de laatste rijder Danny van Domburgh van Black Flagg. Mike zat aan de gunstige kant van de bocht en wist direct de positie over te nemen en de jacht te openen naar Mika Mathia van Veersedam die aan de laatste stint was begonnen. Mike Sturm wist redelijk snel het gat te dichten en voorbij achterblijvers te komen waardoor 5 minuten voor tijd Mike de aanval kon openen op Veersedam. Door sterk verdedigend werk van Mika Mathia kon Mike er niet voorbij komen en zag dan ook Black Flagg aansluiten waardoor het een groot risico werd om verder aan te vallen. Gezien de twee extra punten van de snelste ronde en pole position zou Veersedam echter maar één punt meer hebben in het klassement en tien seconden extra tijdstraf voor de volgende race. Door deze reden besloot Auto Sturm geen risico te nemen en te settelen voor een zwaar bevochten maar mooie tweede plaats. Door het verdedigende werk van Veersedam was het nagenoeg onmogelijk om in te halen zonder grote risico’s.

Veersedam wist de overwinning binnen te slepen met Auto Sturm op een tweede plaats, kort gevolgd door Black Flagg. De top drie lag binnen één seconde na twee uur racen. De volgende race van het Z.I.K.K. is op 21 oktober bij Indoor Karting Middelburg.

HomeNieuwsGoed begin van het nieuwe seizoen | Z.I.K.K. 2019-2020