Hyundai i10 N Line vs. Volkswagen Up GTI … wie wint? 29 december 2020

Een Hyundai i10 met 100 pk? Dat is natuurlijk genieten geblazen, want een compacte auto met zoveel vermogen zie je niet vaak. Maar hoe verhoudt deze i10 N Line zich tot vergelijkbare modellen van andere automerken? Kan hij bijvoorbeeld opboksen tegen de Volkswagen Up GTI? AutoWeek zette de twee ‘raketjes’ tegenover elkaar in een Dubbeltest en kwam met de volgende bevindingen:

”Is deze vergelijking wel eerlijk? Zeker, want de Up heeft ook een 1.0 driecilinder met turbo, maar wel met 115 pk. […] Gekietelde A-segmenters zijn zeldzaam geworden.”

”De i10 N-Line lijkt welhaast een hardcore N. Dat idee bekruipt ons in elk geval naarmate we meer bochten op hoge snelheid nemen. Wat heeft de vooras veel grip!”

”Het fanatisme waarmee de i10 N Line zich vastbijt in bochten doet niet onder voor dat van een sportieve auto uit een hogere klasse.”

 

”De i10 N Line heeft een grille met afwijkende dagrijverlichting, rode accenten, een N-Line-badge, 16-inch wielen en een dubbel uitlaateindstuk. Er staat echt wat!”

”Hoe je op een bochtig parcours ook probeert de Hyundai los te rijden, de grote grille van de i10 N-Line blijft je via de binnenspiegel grijnzend aanstaren.”

”Qua onderstel wint de Hyundai, bij de aandrijflijn de Volkswagen. […] De Up voelt als een geinig speeltje, de Hyundai komt serieuzer en moderner over.”

 

”Bij sprintjes in rechte lijn kan de GTI het heel wat grotere auto’s moeilijk maken. In bochten geldt dat juist voor de Hyundai i10 N Line.”

”Het verschil in prijs bedraagt € 1.055, in het voordeel van de Hyundai.”

”Hoe vermakelijk aandrijflijn en uiterlijk van de Up ook zijn, het bezorgt hem niet de zege in de test. Die gaat naar Hyundai.”

 

Leg de lat nóg hoger met de Hyundai i10 in N Line-uitvoering, met opvallende designelementen die rechtstreeks van Hyundai’s supersportieve N-modellen afkomstig zijn. Behalve talrijke exclusieve designdetails biedt de Hyundai i10 N Line ook een bijzonder sportieve rijervaring met de 1,0-liter T-GDi driecilinder turbobenzinemotor met 74 kW (100 pk) vermogen.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

HomeNieuwsHyundai i10 N Line vs. Volkswagen Up GTI … wie wint?