Hyundai IONIQ 5: Een nieuwe mobiliteitservaring 6 juli 2021

Zojuist in onze showroom gearriveerd, één van de eerste exemplaren in Nederland en klaar voor u om te ontdekken. Het vooruitstrevende design van de IONIQ 5 doorbreekt de traditionele kaders, dankzij de vrijheid die het specifieke BEV-platform de designers biedt. Daarmee legt de IONIQ 5 een verbinding van het verleden naar de toekomst. Dit is de nieuwe definitie van tijdloos design.
Dit is de nieuwe definitie van tijdloos design. Een thema dat groter wordt naarmate het modellengamma van line-up-merk IONIQ groeit. Het unieke uiterlijk van de IONIQ 5 is geïnspireerd op het profiel van de Pony uit 1976 en staat op een platform met een wielbasis van 3.000 mm. Daardoor was een zorgvuldige aanpak van het design nodig, om de bijzondere proporties te vertalen naar een eigentijdse en kenmerkende EV-vormgeving.

De IONIQ 5 is er met vier elektrische aandrijvingsconfiguraties, die alle voldoen aan de behoefte van elke klant, zonder dat dat ten koste gaat van de prestaties. Er is keuze uit twee batterijpakketten – 58 en 73 kWh – en keuze uit een (alleen achter) en twee (voor en achter) elektromotoren. Alle versies bieden een uitstekende actieradius en hebben een topsnelheid van 185 km/u. De topversie is voorzien van een elektromotor van 155 kW achterin en een 70 kW sterke elektromotor voorin, wat vierwielaandrijving (AWD) mogelijk maakt. De elektromotor achterin heeft een koppel van 350 Nm, die voorin van 255 Nm. In combinatie met het 73 kWh grote batterijpakket heeft deze configuratie een acceleratie van 0 naar 100 km/u in 5,2 seconden.

 

Living Space

 

Het thema ‘Living Space’ (leefruimte) is herkenbaar in elk aspect van het interieur van de IONIQ 5 – vooral in het zogenoemde Universal Island, een in lengterichting over 140 mm verschuifbare middenconsole. Door de Universal Island en de volledig vlakke vloer waaronder het batterijpakket is ondergebracht, biedt het interieur optimale bewegingsvrijheid. De IONIQ 5 is uitgerust met elektrisch verstelbare voorstoelen. Die zijn in elke gewenste hoek te verstellen en geven de inzittenden een gevoel van gewichtsloosheid. De dikte van de stoelen is met zo’n 30 procent gereduceerd, zodat de achterpassagiers extra beenruimte hebben.

 

Walkaround

De IONIQ 5 is een revolutie op het gebied van emissievrije mobiliteit. Met zijn hightech design, opwindende technologieën en uitzonderlijke prestaties gaat de IONIQ 5 de wereld van elektrisch rijden op zijn kop zetten. En er is nog veel meer om je over te verbazen. Wat precies? Ontdek het allemaal in de uitgebreide walkaround.

 

Aanvragen

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

HomeNieuwsHyundai IONIQ 5: Een nieuwe mobiliteitservaring