IONIQ 6: stoelen van gerecyclede PET-flessen en vloermatten van visnetten 24 augustus 2022

Dat Hyundai veel waarde hecht aan duurzaamheid is geen geheim. Daarom zetten we volop in op elektrificatie van onze nieuwe modellen. Maar we doen meer om onze ecologische voetafdruk te verkleinen. Neem de gloednieuwe IONIQ 6. In het interieur hebben we allemaal recyclebare materialen toegepast, waaronder PET-flessen en visnetten. En dat is nog lang niet alles…

 

 

Materialen gewonnen uit suikerriet

Het groene karakter van de IONIQ 6 vind je overal terug in deze elektrische Hyundai. Veel oppervlakken in het interieur bevatten milieuvriendelijke en duurzaam gewonnen materialen.

Zo is voor de stoelen in de IONIQ 6 stof gemaakt van gerecyclede PET-flessen gebruikt. En het dashboard van de IONIQ 6 bevat duurzame materialen gewonnen uit suikerriet.

Ook bijzonder: de vloermatten in de IONIQ 6 zijn gemaakt van ECONYL®-garen, gemaakt van uit zee gehaalde achtergebleven visnetten. Wist je dat hier ook badkleding en ondergoed van wordt gemaakt?

 

 

 

Ontdek de IONIQ 6

 

 

Samenwerking met Healthy Seas

De recyclebare vloermatten in de IONIQ 6 danken we aan onze samenwerking met Healthy Seas. Deze natuurbeschermingsorganisatie zet zich in voor het opruimen van in zee achtergelaten visnetten.

Hyundai steunt deze Nederlandse instantie. Aquafil, partner van Healthy Seas, verwerkt het nylon van uit zee gehaalde achtergebleven visnetten samen met ander nylonafval tot ECONYL®-garen.

Hyundai steekt zijn groene ambities niet onder stoelen of banken. Benieuwd wat we allemaal doen om de wereld leefbaar te houden voor toekomstige generaties? Schrijf je snel in voor onze nieuwsbrief.

 

 

 

Aanvragen

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

HomeNieuwsIONIQ 6: stoelen van gerecyclede PET-flessen en vloermatten van visnetten