Auto Sturm Racing wint Z.I.K.K. seizoen 17/18 18 juni 2018

In 2015 keerde Auto Sturm Racing terug na een afwezigheid van 7 jaar, in de klassieke samenstelling waar het allemaal mee begon. Het team bestaande uit: Dennie Sturm, Joris Sturm, EK finalist Mike Sturm en Nick van Overveld probeerde tevergeefs de titel al binnen te halen in de vorige seizoenen maar slaagde daar niet in met een 4e plaats vorig jaar. Voor het seizoen 17/18 werd een versterking toegevoegd door Europees Kampioen Patrick Bakker binnen te halen.

Vanaf de eerste tot aan de laatste race stond Auto Sturm Racing bovenaan in het kampioenschap. Dit lijkt een dominant optreden op het eerste gezicht maar het werd nog spannend gemaakt door de grootste concurrent Veersedam/Kastaci Racing met wereldkampioen Ruben Boutens in het team die tot enkele punten achterstand naderde met nog 4 races te gaan. Door een sterk optreden in de volgende races wist Auto Sturm Racing de voorsprong uit te breiden naar een comfortabele positie waarbij de laatste race alleen nog uitgereden moest worden om vervolgens de titel Z.I.K.K. kampioen 17/18 binnen te halen! Het Z.I.K.K. staat bekend als één van de zwaarste competities voor teams vanwege het sterke deelnemersveld.

Ook werden er persoonlijke successen behaalt in de overige competities die Karting Zeeland organiseert. In de Speedwear cup wist Auto Sturm coureur Patrick Bakker er met de eindzege van door te gaan. Dat zelfde geldt voor Mike Sturm in de RITEL races. De overige podiumplaatsen werden ook gekleurd door coureurs van Auto Sturm Racing.

Dit tekent ook een uitgelezen mogelijkheid om de sponsoren van Auto Sturm Racing te bedanken:

  • Emté supermarkt van Overveld Arnemuiden
  • RPower.be
  • Sturm Dealer Occasions
  • NISSAN nederland

GALLERY:

Foto Credit: Vienna Bos en Gina Van Pamelen-van Den IJssel

HomeNieuwsAuto Sturm Racing wint Z.I.K.K. seizoen 17/18