Maximaal resultaat in 3e race | Z.I.K.K. 2019 7 november 2019

Race 3 van het seizoen stond maandagavond 4 november op de planning en werd verreden in de normale richting. De samenstelling bestond uit Patrick Bakker, Mike Sturm, Joris Sturm en Dennie Sturm die na lange tijd weer plaats nam achter het stuur tijdens een Z.I.K.K. wedstrijd. Nick van Overveld was wegens blessure tot coach aangewezen voor deze wedstrijd.

De kwalificatie voor deze race was er een die specialist Patrick Bakker op het lijf geschreven stond. Ieder team moest een coureur aanwijzen die volgens de stand in het kampioenschap aflopend plaats moest nemen in dezelfde kart als iedereen om vervolgens in één ronde de snelste tijd neer te zetten. Patrick pakte daarom ook pole-position vóór Veersedam en Spare Ribs Express. De rijder van het laatst genoemde team werd te licht bevonden en moest achteraan starten waardoor Black Flagg een plek naar voren startte. Auto Sturm kreeg een extra punt voor de behaalde pole position.

De overwinning leek voorafgaand al onhaalbaar omdat Black Flagg geen te incasseren had. Patrick vertrok dus van plek 1 gevolgd door Veersedam met wie hij vanaf ronde één een klein gat wist te slaan ten opzicht van Mike Bartelen(Black Flagg) op P3. Guillermo van Pamelen(Veersedam) kon Patrick na enkele ronden inhalen maar wist niet te ontkomen door het constante optreden van Patrick. Dit was erg belangrijk aangezien Veersedam door de vorige twee overwinningen ruim op kop staat in het kampioenschap en tien seconden extra tijdstraf hadden. Tijdens deze eerste periode moesten de succestijdstraffen  genomen worden waardoor het complete veld in heat 2 volledig door elkaar lag.

Als tweede moest Mike Sturm die vanaf de eerste rondes meteen het tempo kon oppakken en zo iets kon uitlopen op Veersedam waar inmiddels Mika Mathia was ingestapt. Ook wist Mike in de beginfase van de tweede heat iets in  te lopen op Black Flagg waar Danny van Domburgh was ingestapt. Zowel Veersedam als Black Flagg wisten het tempo iets te versnellen waardoor de achterstanden nagenoes hetzelfde bleven tussen deze drie teams echter wist Danny van Black Flagg het tempo verder op te pakken, en een extra punt te scoren voor de snelste ronde in de wedstrijd, waardoor de eindoverwinning voor Auto Sturm onmogelijk was. Ook nam Mike in deze heat de ‘longcut’ waardoor Auto Sturm op het juiste moment kon wisselen voor de derde heat.

Na lange afwezigheid in het Z.I.K.K. zat Dennie Sturm weer achter het stuur en wist vanaf het begin van de wedstrijd meteen in een ritme te komen. Hierdoor liep Veersedam niet genoeg in om in de buurt te komen. Auto Sturm lag weliswaar fysiek achter op het scorebord maar lag virtueel voor op Veersedam omdat aan hun zijde de ‘longcut’ nog genomen moest worden. Wouter Verbaarschot reed inmiddels voor Black Flagg die dezelfde kart als Mike Sturm had geloot in de vorige. Wouter wist Mike zijn rondetijden niet te evenaren maar dit bleek toch genoeg om het gat wederom iets te vergroten.

Door een perfecte timing voor de laatste rijderswissel kon Dennie als eerste naar binnen en zo Joris een goede kart meegeven wat noodzakelijk was omdat Ruben Boutens van Veersedam nog moest rijden. Ook Joris zat er meteen lekker in en kon snel het tempo oppakken en dus de tweede plaats veiligstellen. Joris kon inlopen op Ruben en het gat verkleinen tot twee seconden. Veersedam moest de longcut nog nemen wat zo’n 12 seconden tijdverlies oplevert.

Black Flagg kwam als eerste over de streep gevolgd door Joris en daarachter Veersedam racing. Spare Ribs express die derde stond in het kampioenschap had een dramatische race waardoor zij deze positie moesten afstaan aan Black Flagg. Veersedam staat nog steeds op de eerste positie in het klassement maar nu kort gevold door Auto Sturm die door de uitslag in deze race het gat kon dichten tot 4 punten.

Een maximaal resultaat door een goed ‘team-effort’ waarmee iedereen betrokken was vanaf ronde 1 tot aan de finishvlag. De volgende race van het Z.I.K.K. is op 25 november bij Indoor Karting Middelburg in wordt verreden in de tegengestelde richting.

 

HomeNieuwsMaximaal resultaat in 3e race | Z.I.K.K. 2019