Moeizame start in de tweede race | Z.I.K.K. 2019-2020 25 oktober 2019

Op maandagavond 21 oktober werd de tweede race van het Zeeuws Indoor Kart-Kampioenschap voor Teams seizoen 2019-2020 verreden op de kartbaan van Indoor Karting Middelburg in de tegengestelde richting. De teams maakte voor deze race kennis met een nieuwe vorm van kwalificeren die voor het nieuwe seizoen geïntroduceerd werd; Drie rijders kregen 3 minuten de tijd om de snelste ronde neer te zetten totdat er drie teams overbleven die zouden strijden voor pole-position. De samenstelling voor deze nieuwe kwalificatie van Auto Sturm bestond uit Nick van Overveld, Mike Sturm en Joris Sturm.

Het was dus de taak van Nick om door de eerste afvalronde van de kwalificatie te komen en slaagde hier makkelijk in door de snelste ronde neer te zetten in deze heat. Daarna was het de beurt aan Mike Sturm. Hij kon de tijd die Nick had neergezet in dezelfde kart evenaren maar dit bleek niet snel genoeg om door te gaan voor de laatste en beslissende ronde. Mike moest daarom dus starten van P4.  Pole Position werd verzilverd door Spare Rib Express die hiervoor een extra punt verdiende, kort gevolgd door Veersedam Racing op P2 en Black Flagg op P3.

Het was door het rondetijdverschil in de kwalificatie al duidelijk dat Spare Rib Express en Veersedam Racing weg zouden lopen van de rest van het veld waardoor Mike hooguit een plaats kon goedmaken en de schade proberen te beperken in het eerste half uur. Black Flagg wist in het begin te ontkomen aan Mike maar zag de rijder van Auto Sturm toch weer aansluiten na 10 minuten waarna Mike de rijder van Black Flagg wist in te halen en zo P3 wist over te nemen. Ook moesten de tijdstraffen tijdens de eerste heat geïncasseerd worden wat wederom voor dit seizoen nieuw is. De tijdstraf van Auto Sturm bedroeg 30 seconden, die van Veersedam 40 seconden en van Black Flagg 20 seconden. Ruben Boutens van Veersedam was inmiddels zodanig ver uitgelopen dat hij na het incasseren van de 10 seconden extra tijdstraf t.o.v. Mike weer voor hem de baan op kwam en dus de tijdstraf teniet was gedaan door het snelheidsverschil. Mike wist daarentegen wel het tijdsverschil met Wouter Verbaarschot van Black Flagg te verkleinen die 10 seconden minder had dan Auto Sturm.

Tijdens de eerste wisselperiode werd voor Nick van Overveld, helaas een ongelukkige kart geloot waardoor de achterstand op de top-3 groter zou worden in de tweede heat. Nick wist echter wel de schade te beperken en snel voorbij achterblijvers te komen waardoor ondanks het verschil in rondetijden met de concurrentie de schade enigszins gelimiteerd werd. De schade was helaas wel zodanig dat het er naar uit zag dat Auto Sturm voor het eerst sinds anderhalf jaar niet meer op het podium zou eindigen, maar een race duurt twee uur en was nog niet over de helft van de raceafstand.

Joris Sturm was de derde rijder die mocht instappen en loste Nick af voor een lange heat in ditmaal een snelle kart voor Auto Sturm. Na wederom een snelle kart voor Veersedam was de overwinning uit zicht en toebedeeld aan Veersedam, maar door de snelle rondetijden die Joris wist te bereiken was het podium weer in zicht mits het tempo zo door bleef gaan. Het gat met Black Flagg kon kleiner worden gemaakt en door een tactische wissel vond de laatste rijder van Auto Sturm zich in een positie om met afstand de snelste rijder op de baan te zijn.

Het was dus de taak aan Patrick Bakker om zoveel mogelijk snelle meters te maken. Na enkele minuten in de laatste heat van de race kon Patrick aansluiten op Mike Bartelen van Black Flagg die vol inzette op de verdediging. De race was op dat moment nog een klein half uur en was Auto Sturm genoodzaakt om de ‘longcut’ te nemen en zo voorbij te glippen aan Black Flagg. De jacht op Spare Rib Express was geopend met nog ruim 20 minuten te gaan. Spare Rib Express had van deze gelegenheid gebruik gemaakt om veteraan Detlef Pahl in te zetten voor het laatste half uur. Patirck was op dreef en wist de snelste rondetijd van de race neer te zetten wat een extra punt opleverde voor Auto Sturm echter slaagde Patrick er niet in om de achterstand op Detlef teniet te doen en kwamen twee rondes te kort voor de finish.

Veersedam deed goede zaken voor het klassement door ook de tweede race te winnen. Na de moeizame start van Auto Sturm was P3 een prima uitslag maar niet voldoende om een goed gevoel aan de race over te houden. De coureurs Spare Rib Express wisten hun eerste podium finish te verzilveren waardoor zij ook voorbij Black Flagg in het kampioenschap stijgen. Auto Sturm blijft P2 algemeen en Veersedam P1. Dennie Sturm, die net terug kwam van vakantie, was voor deze race aangesteld als teamleider van Auto Sturm.

De volgende race van het Z.I.K.K. is op 4 november bij Indoor Karting Middelburg.

 

 

 


Een extra punt voor Auto Sturm in de laatste stint van de wedstrijd door de snelste ronde van Patrick Bakker.

 

HomeNieuwsMoeizame start in de tweede race | Z.I.K.K. 2019-2020