Nissan LEAF NISMO RC raast over Circuit Ricardo Tormo in Valencia 28 januari 2020

Nissans toonaangevende expertise op het gebied van elektrische voertuigen en de verregaande autosportervaring van Nissan Motorsport worden op ultieme wijze verenigd in de Nissan LEAF NISMO RC. Deze spectaculaire raceauto demonstreert de kracht, de innovatie en het rijplezier van de elektrische aandrijftechniek van Nissan. De elektrische racewagen is voor het eerst te zien in Europa op het Circuit Ricardo Tormo in het Spaanse Valencia.

De nieuwste versie van de Nissan LEAF NISMO RC is voorzien van vierwielaandrijving en levert ruim twee keer zo veel vermogen en koppel als de vorige NISMO RC uit 2011, die gebaseerd is op de eerste generatie LEAF. De racewagen levert een vermogen van 237 kW (322 pk) en 640 Nm koppel dat direct vanaf stilstand beschikbaar is. Daarmee accelereert de LEAF NISMO RC in slechts 3,4 seconden van 0 naar 100 km/u. De auto maakt grotendeels gebruikt van dezelfde techniek als de productieversie van de Nissan LEAF die met een totale verkoop van 450.000 exemplaren sinds 2010 is uitgegroeid tot de bestverkochte EV ter wereld.

De Nissan LEAF NISMO RC is niet alleen gebouwd voor de show. Het model fungeert ook als testvoertuig voor de ontwikkeling van toekomstige technologie en om het potentieel van Nissans aandrijftechniek verder te vergroten. In de NISMO RC worden de mogelijkheden van een aandrijflijn met twee elektromotoren en vierwielaandrijving onderzocht.

Expertise
“Door de expertise van Nissan op het gebied van elektrisch rijden en ruim zestig jaar autosportervaring van NISMO met elkaar te verenigen, hebben we een unieke auto gecreëerd … elektrisch en opwindend”, zegt Michael Carcamo, Nissan Global Motorsport Director.

Niet alleen de NISMO RC, maar elke LEAF wordt gekenmerkt door een felle reactie op het stroompedaal en een onmiddellijke acceleratie – een onvermijdelijke eigenschap van een elektrische auto doordat een elektromotor direct vanaf stilstand zijn maximum koppel levert.

Nissan LEAF e+
De Nissan LEAF wordt geleverd in twee versies, waarbij de LEAF e+ een 40% grotere actieradius biedt in combinatie met een krachtigere motor van 158 kW (225 pk) voor sensationeel elektrisch rijplezier. Op dit moment is ongeveer één op de vijf verkochte Nissans LEAF is een e+.

Een bijzondere eigenschap van elke Nissan LEAF is het in- en uitschakelbare e-Pedal. Hiermee kan de bestuurder niet alleen wegrijden en accelereren, maar ook remmen en de auto tot stilstand brengen door het pedaal los te laten. Het reguliere rempedaal fungeert als back-up als extra remkracht vereist is. Dankzij de optimale feedback zorgt het e-Pedal voor een soepeler rijgedrag en een perfect gevoel van controle.

DIRECT LEVERBAAR

Een nieuwe elektrische auto met 4% bijtelling in 2020? het kan nog bij Auto Sturm! Dit jaar is de bijtelling voor elektrische auto’s omhoog gegaan en betaalt u 8% in plaats van 4% bijtelling. Geen zorgen! Wij hebben verschillende geregistreerde, nieuwe Nissan LEAF’s op voorraad en zijn dus direct leverbaar met 4% bijtelling. Wees er snel bij want OP=OP.

KLIK op de LEAF om de voorraad te bekijken!

 

HomeNieuwsNissan LEAF NISMO RC raast over Circuit Ricardo Tormo in Valencia