Nissan TREE: een Nissan LEAF met glinsterende, slimme kerstverlichting 14 december 2019

Deze bijzondere Nissan LEAF is uitgerust met een spectaculair verlicht display dat door teruggewonnen energie gevoed wordt. De lichtjes gaan aan zodra de LEAF afremt met de innovatieve Nissan e-Pedal of in de B-mode.

De populaire 100% elektrische Nissan LEAF kan op twee manieren energie terugwinnen. Dankzij de e-Pedal kan de bestuurder met enkel het motorpedaal accelereren, afremmen en zelfs tot stilstand komen. Tijdens het afremmen komt energie vrij die wordt opgeslagen in het batterijpakket. Daarnaast kan de bestuurder ook gebruikmaken van de zogeheten B-mode. Deze rijmodus regenereert energie terwijl de bestuurder met het reguliere rempedaal remt.

Genoeg energie voor 266 kerstbomen

Dankzij duizenden LED-lichtjes, glimmende kerstballen en zelfs een rendier straalt deze bijzondere Nissan als nooit tevoren. Verder herinnert het display de milieubewuste bestuurder aan het feit dat de LEAF bruikbare energie terugwint. Sterker nog, binnen 18.000 gereden kilometers regenereert een gemiddeld LEAF 744 kWh aan gratis en bovenal schone energie. Dat staat gelijk aan 20 procent van het energieverbruik van een gemiddeld Europees huishouden (gemiddeld 3.600 kWh per jaar).

Bestuurders van de LEAF produceren dan ook genoeg energie om*:

  • 266 kerstbomen met 700 gloeilampjes één uur lang te verlichten
  • 297 ovens één uur lang te verwarmen; handig voor het koken van je kerstdiner
  • 744 televisies één uur lang aan te laten staan
  • 10.783 huizen met 1.000 LED-lampen voor vijf uur te voeden

Een belangrijke boodschap uitdragen

Helen Perry, Head of Electric Vehicles Nissan Europe, zegt: “De kerstman is dit jaar niet de enige met feestelijk vervoer. Wij wilden de Nissan LEAF een toepasselijke uitstraling geven, maar tegelijkertijd ook een belangrijke boodschap uitdragen. Wij hopen dat deze op maat gemaakte LEAF mensen inspireert om meer gebruik te maken van regeneratieve energie. Tien jaar nadat de LEAF in Europa op de markt verscheen, blijft Nissan vooroplopen in het bieden van elektrische mobiliteit die bijdraagt aan een efficiënte levensstijl.”

HomeNieuwsNissan TREE: een Nissan LEAF met glinsterende, slimme kerstverlichting