Nissan trekt in Genève doek van slimme conceptauto IMQ 6 maart 2019

De Nissan IMQ verbindt het Japanse erfgoed met toonaangevende technologie waarin de mens centraal is gesteld. Dit studiemodel toont de laatste innovaties op het vlak van Nissan Intelligent Mobility, de visie van Nissan op toekomstige mobiliteit. Met een styling die je mag verwachten van de pionier en marktleider die Nissan met zijn Crossovers is. Het uiterlijk is werkelijk verbluffend en toont hoe een Crossover voor de Europese markt er kan uitzien.

De IMQ is voorzien van de volgende generatie van e‑POWER – Nissans elektrische aandrijftechnologie met range extender. Die combinatie zorgt voor een directe en lineaire acceleratie. Het is een doorontwikkeling van de e‑POWER-technologie die Nissan momenteel gebruikt in de plug-inhybride Nissan NOTE en Serena in Japan. In de IMQ levert de aandrijflijn 250 kW vermogen en 700 Nm koppel. Dit surplus aan kracht wordt via vier wielen aan het wegdek overgedragen, zodat voldoende grip is verzekerd.

De IMQ biedt ook vooruitstrevende autonome technologie. Hij is uitgerust met een nieuwe versie van Nissan ProPILOT*, het geavanceerde rijdersassistentiesysteem dat ook autonoom rijden mogelijk maakt. Het studiemodel is verder voorzien van Nissans Invisible-to-Visible-technologie, die het in januari dit jaar toonde op de CES in Las Vegas.

GALLERY:

HomeNieuwsNissan trekt in Genève doek van slimme conceptauto IMQ