Overwinning en baanrecord in race 4 | Z.I.K.K. 2019-2020 4 december 2019

De vierde race van dit seizoen was ook meteen de voorlaatste van dit jaar en zagen we wederom een nieuwe kwalificatievorm. Twee rijders van ieder team moesten om de beurt kwalificeren in 2 karts, waarbij de gecombineerde tijd telde voor de startpositie. Veersedam deed dit als beste en mocht daarom van pole position starten, gevolgd door Black Flagg en Auto Sturm. Nick van Overveld en Patrick Bakker namen deze kwalificatie voor hun rekening. Nick zou de race starten.

In de eerste stint bleven de verschillen relatief klein, tot het moment dat de erestraffen werden genomen. Veersedam had door de koppositie in het klassement 40 seconden te incasseren, Auto Sturm 30 seconden en Black Flagg 20 seconden. Het was de de taak aan  Nick van Overveld om voor Auto Sturm de achterstanden zo klein mogelijk te houden t.o.v. de concurrenten die voor ons waren gestart. Nick kon het tempo prima volgen en de schade beperkt houden waardoor alles weer open lag in stint 2.

Voor stint twee had Auto Sturm beroep gedaan op reserverijder Rico Haarbosch, die de perfecte kart meekreeg voor zijn heat en hierdoor het baanrecord aan flarden kon rijden. Rico is de eerste die dit seizoen onder de 40 seconden kon duiken met een tijd van 39.987, wat ook weer een extra punt opleverde. Hierdoor kwam Auto Sturm binnen no-time op een podiumpositie waar andere concurrenten nog moesten herstellen van hun erestraffen. Rico kon in zijn stint het gat dichten met een seconde per ronde en daarachter weer vergroten met 6-7 tienden t.o.v. Veersedam die met Romano Franssen de tweede snelste rijder op de baan had.

Inmiddels was Auto Sturm opgeklommen door de stint van Rico naar P1 en mocht Patrick Bakker het overnemen. Wederom kreeg Auto Sturm een prima kart mee waar klaarblijkelijk alleen Patrick mee overweg kon, want Patrick zijn snelste tijd was een 40.1 waar op dat moment niemand(behalve Rico) in de buurt was gekomen. Hierdoor kon Patrick probleemloos het gat uitbreiden naar en de koppositie verstevigen. Black Flagg en SpareRib Express reden op plek 2 en 3. Inmiddels was Guillermo van Pamelen van Veersedam bezig aan een sterke stint, maar door contact met een achterblijver verloor Veersedam 15 seconden. Hierdoor leken hun podiumkansen uit zicht.

Joris Sturm mocht als laatste rijder instappen voor het resterende half uur. Na twee ronden was al duidelijk dat Joris de tijden kon evenaren van de achtervolgers en zelfs het tempo nog iets kon versnellen. Hierdoor kon de overwinning onbedreigd binnen gehaald worden met gunstige klasseringen van de concurrentie(voor Auto Sturm). SpareRib Express wist de tweede plaats te behalen, Black Flagg kwam als derde over de streep gevolgd door Veersedam die buiten het podium viel.

Een perfect resultaat voor Auto Sturm in de voorlaatste race van dit jaar met de verovering van de koppositie in het klassement. Race 5 staat maandag 9 december op het programma.

HomeNieuwsOverwinning en baanrecord in race 4 | Z.I.K.K. 2019-2020