PRIMEUR: Dit is de volledig nieuwe Nissan Qashqai 18 februari 2021

Net als de twee voorgaande generaties is ook de nieuwe Nissan Qashqai ontworpen door Nissan Design Europe in Londen. Hoewel de Qashqai zichzelf is gebleven, is de nieuwe, derde generatie atletischer, scherper en moderner vormgegeven. Hier vind je alle informatie:

Het design van de volledig nieuwe Nissan Qashqai sluit aan op Nissans wereldwijde designtaal, vooral met de V-Motion-grille en het ‘zwevende dak’. Het design heeft nauwkeurige, strakke lijnen die zorgen voor eenvoudige, maar gedurfde oppervlakken en een krachtig voorkomen. De carrosserie van de Qashqai is stoerder dan voorheen, met een prominente schouderlijn, een langere wielbasis en voor het eerst met optionele, imposante lichtmetalen 20 inch lichtmetalen velgen.

En goed nieuws! Er is een zeer complete Premiere Edition die je nu al kan bestellen.

 

 

Ontdek de premiere edition

 

 

 

 

 

De nieuwe Nissan Qashqai heeft nog steeds ‘precies de goede’ afmetingen en behoudt daarmee de kwaliteiten die de voorgangers zo populair hebben gemaakt. Wel is de derde generatie efficiënter opgebouwd en ziet hij er krachtiger uit, met een intelligent ergonomisch design voor meer ruimte en ruimtegevoel in het interieur.

De wielbasis van de nieuwe Qashqai is 20 mm langer en de totale lengte is 35 mm groter dan voorheen. De hoogte en breedte zijn met respectievelijk 10 en 32 mm eveneens iets toegenomen.

De voorzijde van de nieuwe Qashqai is voorzien van een grotere, verchroomde Nissan V-Motion-grille, met een extra lijn in satijnchroom als verfijnd accent. De grille wordt geflankeerd door slanke, geavanceerde full-LED-matrixkoplampen met boemerangvormige dagrijverlichting. De zeer nauwe naden tussen alle elementen zorgen voor een hoogwaardige en nauwkeurige uitstraling.

De koplampen van de nieuwe Qashqai zijn ten opzichte van het vorige model verbeterd met een slanker, scherper design, mogelijk gemaakt door LED-technologie. De achterlichten hebben een ‘regendruppel’-optiek, wat zorgt voor een 3D-lichteffect en een futuristische indruk. Als primeur voor een Nissan-model voor de Europese markt zijn de luxere uitvoeringen van de Qashqai ook voorzien van LED-richtingaanwijzers. De air curtains onder de koplampen laten de voorzijde breder ogen en leiden het oog naar de motorkap. Al deze elementen samen stralen doelmatige kracht uit.

Het zijaanzicht van de nieuwe Qashqai oogt atletischer en dynamischer. De ‘snelle lijn’ die van voor naar achter loopt, accentueert de lengte van de auto en zorgt voor extra dynamiek. Deze lijn is niet alleen een krachtig verlengstuk van de brede voorzijde, maar accentueert naar achter toe ook de gespierde wielkasten.

De nieuwe generatie van de Qashqai is voor het eerst leverbaar met diamantgepolijste lichtmetalen 20 inch lichtmetalen velgen. De vorige generatie was leverbaar met wielen van maximaal 19 inch in diameter. De grotere wielen van het nieuwe model vullen de wielkasten nog fraaier en dragen verder bij aan de robuuste uitstraling van de auto.

De nieuwe Qashqai is leverbaar in elf carrosseriekleuren en vijf tweekleurige combinaties; uiteindelijk is er keuze uit zestien kleurvariaties. Het optionele zwarte dak is leverbaar in combinatie met de carrosseriekleuren Pearl White, het  opvallende nieuwe Magnetic Blue, opvallend  Fuji Sunset Red en Ceramic Grey. Ook is er een Dark grey metallic optie voor het dak, in combinatie met een zwarte metallic carrosserie.

Het zwarte dak vormt een vrijwel naadloos geheel met de zijruiten. In combinatie met de hoogglans zwarte details en vrijwel onzichtbare verbindingen zorgt dat voor een homogeen aanzien. Het verlaagt het optische zwaartepunt van de auto. Ondanks de grotere formaten van de Qashqai oogt de auto sportief en dynamisch.

Het panoramadak, een populaire uitrusting bij voorgaande generaties, is behouden en brengt extra licht in het interieur. Daarmee wordt de ruimtelijkheid en de ontspannen sfeer van het interieur verder versterkt.

Hoogwaardig interieur

Verbonden, comfortabel en indrukwekkend – het interieur van de nieuwe Nissan Qashqai is de nieuwe norm voor premium uitstraling, kenmerkend design en verbeterd gebruiksgemak. Het is een rustgevende, kalmerende omgeving met witte sfeerverlichting door het gehele interieur. De uniformiteit zorgt voor een premium en harmonieuze indruk. Er is extra aandacht besteed aan de ergonomische en esthetische kwaliteiten van de bedieningselementen. Deze voelen hoogwaardig aan en geven de inzittende het gevoel van vertrouwen en verfijning.

Verbonden bediening

De nieuwe Qashqai is voorzien van een geavanceerd infotainmentsysteem met een breed aanbod aan verbonden diensten, waaronder moeiteloze integratie van smartphones, in-car WiFi voor tot zeven apparaten en NissanConnect Services, een speciale app waarmee voertuigfuncties te bedienen zijn en de status van de auto te controleren is.

Het grotere – 9 inch – NissanConnect-touchscherm met hoge-resolutie biedt toegang tot navigatie, entertainment en voertuiginstellingen. Het systeem is geschikt voor zowel Android Auto® als Apple CarPlay®. De verbinding met Apple Carplay® is ook draadloos mogelijk.

Een nieuw, high-definition 12,3 inch TFT digitaal instrumentenpaneel biedt keuze uit diverse weergaven voor navigatie, entertainment, verkeers- en voertuiginformatie. Alles wordt bediend via een draaischakelaar op het stuurwiel. De digitale achtergrond van het TFT-scherm heeft een traditionele Kiriko-textuur van geslepen glas – een verwijzing naar het Japanse DNA van het merk.

Een innovatieve 10,8 inch Head-Up Display welke projecteert op de voorruit biedt het grootste beeld in dit segment. Belangrijke navigatie-, bestuurdersassistentie- en verkeersinformatie wordt weergegeven in het directe zicht van de bestuurder.

Home-to-Car-functies zijn compatibel met Google Assistant- en Amazon Alexa-apparaten. Het systeem ondersteunt veel commando’s, zoals het doorgeven van navigatiebestemmingen aan de auto door instructies in te spreken in het smart home-apparaat. Zo is er nog minder tijd nodig voor het invoeren van de bestemming.

Via de NissanConnect Services-smartphone-app zijn voertuigfuncties zoals de claxon en de verlichting te bedienen, evenals de vergrendeling van de portieren. Ook kunnen slimme meldingen worden ingesteld voor een maximaal te rijden snelheid, bepaalde tijdstippen en bepaalde gebieden.

Behalve navigatie van de smartphone is er ook 3D Maps & Live Traffic met geavanceerde navigatiefuncties zoals over-the-air kaartupdates, realtime verkeersinformatie, Google Street View en brandstofprijzen. Ook door-to-door navigatie is beschikbaar, via de app die ook is voorzien van een My Car Finder-functie.

Er is connectiviteit voor alle inzittenden. Zowel voor- als achterin zijn USB-aansluitingen te vinden met zowel USB-A- als USB-C-poorten voor het opladen van smartphones en andere elektronische apparaten.

Indrukwekkend comfort

De nieuwe Qashqai geeft de bestuurder een goed overzicht op zijn omgeving met verbeterd uitzicht naar voren, opzij en naar achter. Verbeteringen zijn bijvoorbeeld de grotere voorruit, dunnere A-stijlen en op het portier geplaatste zijspiegels. Zo worden de dode hoeken nog verder beperkt.

De grotere wielbasis van de nieuwe Qashqai zorgt er samen met een efficiënte indeling van het interieur voor dat er nog meer binnenruimte is. De knieën van de achterpassagiers hebben met 608 mm nu 28 mm meer ruimte dan voorheen. Ook is er meer ruimte tussen de bestuurder en de voorpassagier. De hoofdruimte is zowel voor- als achterin met 15 mm toegenomen dankzij de iets grotere buitenmaten.

Bijzonder praktisch

De elektrisch bedienbare achterklep biedt moeiteloze toegang tot de bagageruimte als de bestuurder zijn handen vol heeft. De totale laadcapaciteit is met meer dan 70 liter toegenomen ten opzichte van de vorige generatie, wat voor een deel te danken is aan de 20 mm lagere laadvloer. Dat werd mogelijk dankzij de slimmere vormgeving van de achterwielophanging.

Populaire kenmerken van de voorganger, zoals de opbergcompartimenten aan de zijkant bij de wielkasten en het Flexible Luggage Board System, zijn gehandhaafd. Ze zijn echter voorzien van een betere vormgeving en afgewerkt met duurzame bekleding aan de ene kant en eenvoudig te reinigen kunststof aan de andere kant.

Verfijningen aan het ergonomische design van de portieropeningen maken in- en uitstappen nog gemakkelijker, zeker wanneer er weinige ruimte is rondom de auto. Wanneer er genoeg ruimte is, openen de achterportieren tot 85 graden – bijzonder handig voor ouders die hun kinderen in een kinderzitje willen vastzetten.

Kijk mee!

Wij zetten de belangrijkste zaken op een rijtje in deze video. Kijkt u mee?

Geëlektrificeerde aandrijflijnen

De nieuwe Qashqai speelt een belangrijke rol voor Nissan bij het bereiken van de doelstelling dat 50 procent van de verkochte auto’s tegen 2024 een geëlektrificeerde aandrijving heeft. De Qashqai is niet alleen leverbaar met een 1.3-liter benzine motor met Mild-Hybrid technologie, maar brengt ook het Europese debuut van e-POWER met zich mee. e-POWER is Nissans innovatieve en bekroonde aandrijflijn die technologie bevat uit de baanbrekende, volledig elektrische Nissan LEAF.

Met keuze uit twee- en vierwielaandrijving, een handgeschakelde 6-versnellingsbak en nieuwe Xtronic-transmissie en elektrische aandrijving dankzij e-POWER biedt de nieuwe Qashqai een aandrijflijn voor iedere klant. Bij iedere variant staat rijplezier uiteraard centraal.

Verbeterde ProPILOT-bestuurdersassistentie

De nieuwe Qashqai is uitgerust met de nieuwe generatie van het ProPILOT-rijhulpsystem, dat de bestuurder onder nog meer omstandigheden ondersteuning biedt. Het systeem heet nu ProPILOT met Navi-link en voorkomt vermoeidheid en stress tijdens het rijden en is intuïtief in gebruik (alleen leverbaar met Xtronic-transmissie).

ProPILOT met Navi-link kan de auto laten accelereren en afremmen binnen dezelfde rijstrook op de snelweg. Het systeem versnelt tot een vooraf ingestelde snelheid en kan de auto tot stilstand afremmen in fileverkeer. Als de voorligger weer optrekt en de Qashqai heeft minder dan drie seconden stilgestaan, dan brengt het systeem de auto automatisch weer op gang.

In de nieuwe Nissan Qashqai kan het vernieuwde systeem nu ook de snelheid van de auto aanpassen op meer externe omstandigheden. Zodra op de snelweg een lagere maximumsnelheid geldt, gebruikt het systeem de verkeersborden en navigatie-informatie om de Qashqai op basis daarvan af te remmen tot de juiste snelheid. Zo hoeft de bestuurder de ingestelde snelheid van de cruisecontrol niet handmatig aan te passen.

Ook kan het systeem gegevens van het navigatiesysteem gebruiken om de snelheid aan te passen voor naderende bochten en afritten.

Bovendien kan ProPILOT met Navi-link nu communiceren met de dodehoeksensoren van de Qashqai. Zo kan het systeem met een stuurcorrectie voorkomen dat de auto van rijstrook wisselt terwijl er een voertuig in de dode hoek rijdt.

Het Nissan Intelligent Forward Emergency Braking met voorspellende functie zorgt voor nog meer veiligheid. Dankzij geavanceerde radartechnologie kunnen de sensoren de weg vóór het voorrijdende voertuig ‘lezen’. Zo weet het systeem of verderop een auto plotseling remt. Indien nodig activeert het systeem de remmen om een aanrijding te helpen voorkomen.

Een andere veiligheidsvoorziening in de nieuwe Qashqai is de nieuwe centrale airbag. Die ontvouwt zich tussen de twee voorstoelen en voorkomt dat de inzittenden voorin elkaar raken bij een aanrijding van opzij. De centrale airbag is een aanvulling op de airbag voor de bestuurder en voorpassagier en de zij- en gordijnairbags die standaard in de nieuwe Qashqai aanwezig zijn.

1.3-liter benzinemotor met 140PK / 158PK voorzien van 12V Mild-Hybrid systeem

Het 12V Mild-Hybrid-systeem van de nieuwe Qashqai is een betaalbaardere hybridetechnologie die zorgt voor extra koppel, langer uitschakelen van de motor bij stilstand, snel herstarten en uitrollen tot stilstand met uitgeschakelde motor (alleen Xtronic). Hierdoor verbeteren zowel het brandstofverbruik als de CO2-uitstoot (-4 g/km).

De positieve impact van het Mild-Hybrid-systeem op de CO2-uitstoot is aanzienlijk en de 1.3-liter motor levert meer vermogen en koppel dan de belangrijkste concurrenten. Daarmee is de benzinemotor een overtuigend aanbod. Het Mild-Hybrid-systeem weegt slechts 22 kg.

Bij het vertragen en remmen wordt energie teruggewonnen met regeneratie. De energie wordt opgeslagen in de lithium-ion-batterij. Deze opgeslagen energie wordt gebruikt tijdens Idling Stop, Coasting Stop (alleen bij Xtronic) en Torque Assist.

Bij uitrollen tot stilstand, bij snelheden onder de 18 km/uur en met geactiveerde remmen schakelt de motor uit en wordt de opgeslagen energie gebruikt voor de elektrische uitrusting van de auto. Hierdoor kan de motor langer uitgeschakeld blijven, wat het verbruik verder verlaagt.

Het Mild-Hybrid-systeem is gekoppeld aan de verfijnde en betrouwbare 1.3-liter benzinemotor die in 2018 voor de Qashqai werd geïntroduceerd. Voor de nieuwe Qashqai is deze motor verder verbeterd. Daarbij zijn vijftig componenten opnieuw ontworpen en voldoet de motor volledig aan de Euro6-d-emissienorm.

De 1.3-liter Mild-Hybrid benzinemotor is leverbaar in twee vermogensvarianten – 140 PK en 158 PK – en met een handgeschakelde 6-versnellingsbak of de nieuwe Xtronic-transmissie (alleen 158 PK-versie). Het maximumvermogen is beschikbaar bij 5.500 t.p.m. en het maximumkoppel van 270 Nm is al bij 1.750 t.p.m. beschikbaar in de Xtronic-versie en de krachtigste handgeschakelde versie.

De handgeschakelde versnellingsbak is verbeterd voor een sneller, directer en sportiever schakelgevoel. De nieuwe generatie Xtronic-transmissie zorgt voor een lager brandstofverbruik en een snellere acceleratie dankzij diverse verbeteringen, zoals een dubbel elektrisch oliepompsysteem.

Beide versies zijn leverbaar met tweewielaandrijving, vierwielaandrijving is alleen leverbaar voor de 158 PK Xtronic-versies. Een nieuw vierwielaandrijvingssysteem met rijmodusselectie is intuïtief en intelligent en past zich met vijf rijmodi aan op externe omstandigheden. Dat zijn Standard, ECO, Sport, Snow en Off-Road. Zodra een wiel grip verliest, reageert het systeem binnen zo’n 0,2 seconde, een factor vijf sneller dan voorheen. De 2WD varianten beschikken over de rij-modi Standard, Eco en Sport.

e-POWER

De nieuwe Qashqai brengt voor het eerst het innovatieve e-POWER-aandrijfsysteem naar Europa. Het e-POWER-systeem is exclusief voor Nissan en een belangrijk onderdeel van de Intelligent Mobility-strategie. Het is een unieke benadering van elektrificatie en het maakt iedere rit tot een leuke ervaring.

Het e-POWER-systeem in de nieuwe Qashqai bestaat uit een hoogspanning batterij die onderdeel is van de volledig geïntegreerde aandrijflijn. Die bestaat verder uit een 158 PK sterke benzinemotor met variabele compressieverhouding, een generator om elektriciteit op te wekken, een omvormer en een 190 PK sterke elektromotor die vergelijkbaar is met die in de volledig elektrische modellen van Nissan. Het is een unieke oplossing die de plezierige, vrijwel lineaire acceleratie van een EV biedt zonder dat opladen noodzakelijk is.

Om te voldoen aan de wensen van Europese klanten en hun dagelijkse ritten, is het e-POWER-systeem voor de nieuwe Qashqai aanzienlijk verbeterd. In de Nissan Note – de afgelopen jaren de bestverkochte auto in Japan – laadt een 1,2-liter benzinemotor de batterij op en levert het systeem een vermogen van 106 PK. Voor Europa is het systeem opgewaardeerd tot een 1,5-liter benzinemotor en een systeemvermogen van 190 PK.

Het unieke element van e-POWER is dat de benzinemotor alleen wordt gebruikt om stroom op te wekken, terwijl de wielen volledig door de elektromotor worden aangedreven. Dit betekent dat de benzinemotor altijd op het optimale toerental kan werken. Dit zorgt voor een superieur brandstofverbruik en lagere CO2-emissie dan een traditionele verbrandingsmotor.

Dankzij de volledig elektrische aandrijving is er geen vertraging zoals bij een verbrandingsmotor of traditionele hybride. De directe reactie op het gaspedaal biedt ongeacht de gereden snelheid veel koppel en optimale acceleratie. Zo is inhalen of invoegen op de snelweg nog gemakkelijker.

Net als de LEAF biedt de nieuwe Qashqai e-POWER een geheel nieuwe ‘one pedal’-rijbeleving, e-Pedal genaamd. De bestuurder kan wegrijden, accelereren en afremmen door alleen het ‘acceleratiepedaal’ te bedienen.

Intelligente LED-koplampen

Voor de nieuwe Qashqai hebben Nissans ingenieurs een geavanceerd koplampsysteem ontwikkeld dat de vorm van de lichtstraal aanpast aan de omstandigheden en andere weggebruikers. De lichtstraal is verdeeld in twaalf segmenten, die individueel deactiveren wanneer bijvoorbeeld een andere auto wordt gesignaleerd. Dankzij deze innovatie kunnen de koplampen feller, verder en breder schijnen, zonder andere weggebruikers te verblinden.

‘De nieuwe Qashqai zal de verwachtingen die klanten van een familieauto hebben, veranderen. Comfort, verfijning en technologie zijn vergelijkbaar met die van auto’s in hogere segmenten, terwijl de rijbeleving zowel de bestuurder als passagiers zal aanspreken. Met de Nissan e-POWER-technologie zullen de klanten het gevoel van elektrische aandrijving waarderen, zonder zich zorgen te hoeven maken over de actieradius’, zegt Gianluca de Ficchy, Chairman, Nissan Africa, Middle East, India, Europe and Oceania (AMIEO).

Technische specificaties*

1.3- liter Mild-Hybrid benzine e-POWER

(1.5 benzine)

6MT 6MT Xtronic
2WD 2WD 2WD/4WD 2WD
Vermogen PK (kW) 140 (103) 158 (116) 190 (140)
Koppel Nm 240 260 270 330
Aandrijving 2WD 2WD 2WD/4WD 2WD
Lengte mm 4.429 (+ 35)
Hoogte mm 1.635 (+ 10)
Breedte mm 1.838 (+ 32)
Wielbasis mm 2.666 (+ 20)

*onder voorbehoud van typegoedkeuring

 

Direct contact Middelburg

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

HomeNieuwsPRIMEUR: Dit is de volledig nieuwe Nissan Qashqai