SCOOP: Nissan werkt aan elektrische opvolger voor de Micra 27 januari 2022

Nissan kondigt een geheel nieuw, volledig elektrisch aangedreven model voor Europa aan. Deze compacte nieuwe Nissan is de opvolger van de huidige Micra.

De Europese markt speelt een belangrijke rol in de ontwikkelingen rond de elektrificatie zoals uitgestippeld in Nissans visie Ambition 2030. In korte tijd introduceert Nissan nieuwe modellen zoals de Nissan Ariya – een volledig elektrische Crossover – en nieuwe techniek, zoals Nissans unieke e-POWER-technologie, die in Europa debuteert in de nieuwe Qashqai en X-Trail.

Het geheel nieuwe, volledig elektrische compacte model is een aanwinst voor het toekomstige modellengamma van Nissan. De auto is een ontwerp van Nissan en wordt ontwikkeld en geproduceerd door Renault. De nieuwe Nissan is in het kader van de roadmap Alliantie 2030 ontwikkeld en staat op het CMF B-EV-platform van de Alliantie Renault Nissan Mitsubishi. Dit platform maakt het voor de merken mogelijk een unieke designstijl toe te passen, terwijl de techniek onderling wordt gedeeld.

Wanneer de nieuwe Nissan MICRA in de showroom staat is nog niet bekend. De verwachting is medio 2024 de eerste klantauto’s te kunnen af leveren.

 

HomeNieuwsSCOOP: Nissan werkt aan elektrische opvolger voor de Micra