Sloecentrale laat personeel elektrisch rijden naar en van het werk 8 mei 2019

De helft van het personeel van de Sloecentrale in Ritthem rijdt sinds kort in een elektrische auto naar en van het werk. Het schone elektrische vervoer is niet duurder dan de vergoedingen voor woon-werkverkeer met benzine- en dieselauto’s, zegt het bedrijf. De Nissan Leaf’s zijn geleverd door Auto Sturm in Middelburg.

Kees Laban, commercieel en financieel manager van de Sloecentrale: ,,Als management proberen we sinds vorig jaar het personeel nauw te betrekken bij brainstormsessies over innovatieve duurzame projecten. Het idee om voor alle werknemers elektrisch vervoer te organiseren, troffen we aan in onze ideeënbus Speak Your Mind. Een projectteam met daarin ook een aantal personeelsleden is met dit ambitieuze idee aan de slag gegaan. En nu, een jaar later, is het gerealiseerd.”

Van de 48 werknemers rijden er nu 24 in een splinternieuwe, volledig elektrische Nissan Leaf.  Volgens Laban is voor dit model gekozen omdat het een ruime gezinsauto met een behoorlijke actieradius van gemiddeld 270 kilometer is. Naast de dagelijkse ritjes naar het werk en terug naar huis mogen werknemers de auto ook privé gebruiken, tot maximaal 7500 kilometer per jaar. Ze rijden dan wel rond met de opgeplakte slogan ‘Sloecentrale, our power, your energy’.

Het is geen eenmalig project, onderstreept Laban. ,,De overige werknemers kunnen later altijd nog instappen.” Waarschijnlijk zullen er nog meer volgen, want de regeling lijkt financieel aantrekkelijk. Werknemers betalen per maand een bijdrage van netto 150 euro. Daar komt vervolgens 4 procent fiscale bijtelling bovenop. Uiteraard draagt de Sloecentrale ook bij, maar de vergoeding is ongeveer hetzelfde als voor het huidige woon-werkverkeer. Laban: ,,Het is niet duurder.”

Laadpalen

De Sloecentrale investeert wel in laadpalen die nog moeten worden geïnstalleerd op het terrein in het Sloegebied. Ze worden geleverd door Ubitricity, een bedrijf van Siemens en EDF. Energiereus EDF is voor de helft eigenaar van de Sloecentrale, PZEM bezit de andere helft. Als stroomproducent kan de Sloecentrale trouwens voordelig het wagenpark opladen.

GALLERY:

HomeNieuwsSloecentrale laat personeel elektrisch rijden naar en van het werk