TUCSON vs. Tiguan: ‘De Hyundai zit veel royaler in zijn spullen’ 12 mei 2021

In 2004 was Hyundai het allereerste automerk dat een betaalbare SUV in de middenklasse introduceerde: de TUCSON. Andere merken volgden, zoals Volkswagen in 2007 met de Tiguan. Hoe verhouden de twee zich anno 2021 tot elkaar? Autovisie zocht het uit (lees verder onder de foto).

 

”De uitrusting van de TUCSON staat op een niveau dat met het woord premium eigenlijk nog tekort wordt gedaan. De voorwielaangedreven middenklasser beweegt zich met zijn luxe voorzieningen op executive-niveau.”

”De basisuitrusting van de Tiguan is best oké, maar blijft flink achter bij die van de TUCSON. Geen navigatiesysteem, geen dodehoekbewaking, geen keyless entry en geen stoelverwarming om eens wat zaken te noemen.”

 

”Om enigszins aan te sluiten, is aanvinken in de Volkswagen-prijslijst nodig. Voor 1.145 euro is op zijn minst een multimediasysteem aan te raden en wil je de TUCSON evenaren, dan loopt het prijsverschil op naar 10.000 euro.”

 

”Vanbinnen weet de Hyundai te verrassen met een uitstraling die niets onderdoet voor de beste uit zijn segment. […] Het materiaalgebruik is hoogwaardig, de afwerking strak en de aantrekkelijke vormgeving gaat niet ten koste van het gebruiksgemak.”

 

”De Volkswagen moet hier dan ook zijn meerdere erkennen in zijn Koreaanse opponent. Het materiaalgebruik en de ergonomie is simpelweg minder goed. […] Er zijn meer harde kunststoffen gebruikt die niet overal weten te overtuigen.”

”Volkswagen wint het tegenwoordig ook niet meer vanzelfsprekend op de onderdelen ergonomie of kwaliteitsbeleving. Sterker nog, de Hyundai overtuigt niet alleen beter door mooiere hardware, maar ook door modernere software.”

”Op de normronde laat de Tiguan een verbruik noteren van 1 op 14,9 en dat is beter dan de fabrieksopgave. Maar niet genoeg om de TUCSON te kloppen aan de pomp, want die haalt 1 op 17,4 en dat is vrijwel gelijk aan de fabrieksopgave.”

”Als je de Tiguan rijdt, lijkt er weinig mis mee. […] Totdat je meteen daarna een rondje doet in de TUCSON. […] Plotsklaps lijkt de VW een auto die hoognodig aan een grondige opfrisbeurt toe is, terwijl hij die onlangs nog gehad heeft.”

”Op veel punten kan de Tiguan de concurrentie met deze TUCSON niet aan. De Hyundai zit veel royaler in zijn spullen, heeft een veelzijdiger aandrijflijn, meer comfort, een betere ergonomie, fijnere stoelen en een overtuigender kwaliteitsbeleving.”

Het hele artikel lees je in Autovisie nr. 8.

 

 

De nieuwe Hyundai Tucson is groter, breder en ook de eerste Hyundai-SUV die is ontwikkeld volgens Hyundai’s nieuwe designfilosofie Sensuous Sportiness. Zijn gespierde uitstraling komt voort uit de combinatie van scherpe hoeken en dynamische proporties met rijke oppervlakken. Daardoor heeft de Tucson een zeer modern uiterlijk, zonder af te doen aan het SUV-erfgoed van dit Hyundai-model. Ontdek het zelf!

 

 

 

Ontdek de nieuwe Tucson

 

 

 

 

De Tucson in detail:

 

 

 

 

 

HomeNieuwsTUCSON vs. Tiguan: ‘De Hyundai zit veel royaler in zijn spullen’