Voordelig taxipakket op de Hyundai IONIQ Electric 2 december 2019

De taxibranche verandert in hoog tempo. De druk om over te stappen op duurzame auto’s met een zeer lage of zelfs géén CO2-emissie groeit, maar dat brengt ook extra kosten met zich mee voor taxichauffeurs en -ondernemingen. Hyundai introduceert daarom twee zeer voordelige Taxi Pakketten, exclusief verkrijgbaar – vanaf 1 januari 2020 – op de onlangs vernieuwde Hyundai IONIQ Electric met 38,3 kWh batterijcapaciteit. Daarmee is het extra aantrekkelijk om over te stappen op een uitstootvrije taxi.

Om de taxibranche te stimuleren over te stappen naar ecovriendelijke voertuigen, stemde de Eerste Kamer een jaar geleden in met het afschaffen van de BPM-teruggave op taxi’s per 1 januari 2020. De regering zet in op een BPM-systeem op basis van vergroening: hoe lager de CO2-uitstoot van de taxi of het taxibusje, hoe lager de BPM. Alleen volledig elektrische auto’s, zoals de Hyundai IONIQ Electric, zijn vrijgesteld van BPM.

Taxibedrijven die vanaf 1 januari 2020 een nieuwe taxi willen aanschaffen en besluiten over te stappen op een volledig elektrisch aangedreven voertuig, worden door Hyundai op hun wenken bediend. Specifiek voor de taxibranche introduceert Hyundai het Taxi Pakket, dat exclusief verkrijgbaar is op de onlangs vernieuwde Hyundai IONIQ Electric 38,3 kWh. Er is keuze uit twee pakketten:

Taxi Pakket 1 – € 750,-*

  • Verlengde Garantie (van 100.000 km/3 jaar naar 200.000 km/4 jaar)
  • Taxi Voorbereiding (alle aansluitingen worden ingebouwd)

Taxi Pakket 2 – € 495,-**

  • Verlengde Garantie (van 100.000 km/3 jaar naar 200.000 km/4 jaar)

Veel taxibedrijven hebben voor het elektrificeren van hun vloot al gekozen voor de uitstootvrije Hyundai IONIQ Electric. Het Taxi Pakket maakt het nog aantrekkelijker over te stappen op deze volledig elektrische middenklasser. In totaal stelt Hyundai 300 exemplaren van de nieuwe Hyundai IONIQ Electric 38,3 kWh beschikbaar voor de taxibranche.

In onafhankelijke tests komt de Hyundai IONIQ Electric steevast als een van de beste opties in de markt uit de bus. Hij onderscheidt zich door zijn lage verbruik, hoge kwaliteit, maximale veiligheid, uitstekende rijeigenschappen, elegante design en verfijnde comfort. Bovendien is er genoeg ruimte voor vier passagiers en bagage en profiteert de IONIQ Electric vanaf 1 januari 2020 van een gunstige bijtelling van 8 procent.

HomeNieuwsVoordelig taxipakket op de Hyundai IONIQ Electric