Vrouwelijke topdesigners delen verhaal achter nieuwe Nissan JUKE 6 maart 2020

Nissan zet met het oog op International Women’s Day op 8 maart 2020 twee vrouwelijke topdesigners in de schijnwerpers. Nissan Colour Manager Lesley Busby en Nissan Colour, Material & Finish Designer Carine Giachetti hebben samen meer dan dertig jaar designervaring en speelden een belangrijke rol in het ontwerpproces van de nieuwe Nissan JUKE.

De eerste generatie Nissan JUKE zorgde voor grote verandering in de auto-industrie. Met zijn zogeheten ‘beachbuggy’-uitstraling en compacte afmetingen was de JUKE ideaal voor stedelijke gebieden, maar ook een van de grondleggers van het segment van de compacte crossover. Ondanks het polariserende design sprak de JUKE met zijn rebelse houding en frisse benadering duizenden automobilisten aan.

Tijdens de ontwikkeling van de nieuwe JUKE hadden de designers de uitdaging om het unieke design van de compacte crossover verder te verfijnen en het plezierige karakter te benadrukken. Het nieuwe model weerspiegelt perfect de voorkeuren van de klant en speelt in op trends. De nieuwe Nissan JUKE tilt daarmee opvallend design en een frisse persoonlijkheid naar een nieuw niveau voor klanten.

“Klanten hebben steeds hogere verwachtingen van design”, zegt Lesley Busby. “Met de ontwikkeling van nieuwe digitale platforms ligt de wereld meer dan ooit aan de voeten van klanten: ze zijn meer afgestemd op designtrends en informatie dan ooit tevoren. Het is fantastisch voor ons om met die verwachting te groeien en uitdaging aan te gaan, vooral met de nieuwe JUKE. We kunnen klanten een nieuw niveau van personalisatie en kwaliteit bieden die hierop inspeelt. Dat geeft ons veel voldoening.”

Levendig Londen als inspiratiebron

Lesley Busby en Carine Giachetti zijn werkzaam in een designstudio in Londen, de geboorteplaats van de eerste én tweede generatie Nissan JUKE. Het duo is daar verantwoordelijk voor de kleur- en materiaalinnovatie bij Nissan.

“Nissan Design Europe bevindt zich in het hart van Londen. Zodoende hebben we toegang tot architectuur – een combinatie van nieuw en oud – alsook moderne kunst en de nieuwste modetrends. Dit alles vormde de inspiratiebron voor het uiterlijk en de uitstraling van de nieuwe JUKE. Dit hielp ons om nog betere kleuropties samen te stellen en te bepalen wat de komende jaren in de mode zal blijven”, zegt Carine Giachetti.

De nieuwe Nissan JUKE is tot in detail te personaliseren. De onderscheidende N-Design uitvoering is slechts een van de vele mogelijkheden.

Er zijn diverse kleurencombinaties voor de carrosserie en het dak mogelijk, alsook verschillende interieurdesigns. Er is keuze uit liefst 21 interieur- en exterieurcombinaties. Allemaal benadrukken ze de unieke uitstraling van de JUKE op een hoogwaardige en volwassen manier. De ontwerpers hebben ook veel aandacht besteed aan de soft-touch oppervlakken op het dashboard en de deurpanelen, evenals aan de biezen van de optionele Alcantara®-bekleding.

Samenwerking van groot belang in automotive industrie

“Het designproces verandert continu”, zegt Lesley Busby. “Bovendien heeft design raakvlakken met verschillende afdelingen binnen het bedrijf, van engineering en inkoop tot productplanning en kwaliteitscontrole. Na het ontwikkelen van de ‘look en feel’ van de Nissan JUKE, van het origineel tot het nieuwe model, ben ik het meest trots op onze gezamenlijke inspanningen in het bedrijf.”

Carine Giachetti voegt toe: “Het mooie van ons werk is dat we inspiratie putten uit verschillende mensen en steden. Voor de nieuwe JUKE werkten we niet alleen samen met het Nissan Technical Centre Europe en onze collega’s in Japan, maar gebruikten we ook invloeden uit de levendige design- en kunstscene in Londen. Als we de auto op straat zien, is goed duidelijk hoe alle ideeën van verschillende teams samenkomen in één object. De nieuwe JUKE is hét bewijs van de creativiteit en diversiteit van het team en maakt ons trots om deel te mogen uitmaken van zoiets speciaals.”

Nissan Juke Designers

Ontdek meer over deze twee designers in onderstaande video:

HomeNieuwsVrouwelijke topdesigners delen verhaal achter nieuwe Nissan JUKE