Wat is dit nou weer voor een waarschuwingslampje? 14 november 2022

Door de veranderende weersomstandigheden kan het zijn dat uw bandenspanning lampje (TPMS) gaat branden. Het kan ook een andere oorzaak hebben zoals:

  • De band is lek;
  • De spanning in 1 of meer banden is verlopen;
  • De bandenspanning staat te laag;
  • Als er iets in de band zit, bijvoorbeeld een stuk spijker;
  • Of simpelweg als de auto aan de ene kant in volle zon staat en de andere kant in de schaduw.

 

In veel gevallen gaat het om het minst erge geval. Door temperatuurverschillen kan de druk afwijken en omdat de moderne systemen vrij gevoelig zijn (het gaat vaak maar om 0.2bar) gaat het lampje snel branden van bijvoorbeeld een seizoen overgang. U kunt in veel moderne auto’s de bandendruk aflezen in het TFT-scherm in het midden van uw instrumentenpaneel en bekijken om welke band het gaat en hoe hoog het drukverlies is.

Indien het een kwestie van een paar tienden afwijking is kunt u dit zelf afhandelen bij bijvoorbeeld een pompstation waar u veelal uw band(en) kunt oppompen. Het is dan een kwestie van even rijden en als de bandenspanning stabiel blijft na het oppompen gaat het lampje vanzelf uit. Bij sommige modellen is er een reset nodig. Neem contact met ons op voor meer informatie.

Let op! Rij niet te lang door. Een te ‘zachte’ band slijt sneller en heeft meer contact met de weg waardoor u ook meer brandstof verbruikt.

Bij een significantie afwijking is het ten sterkste aan te raden om een dichtbij zijnde vestiging te bezoeken. Hier kunnen wij een diagnose stellen en u veilig verder op weg helpen.

 

Aanvragen

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

HomeNieuwsWat is dit nou weer voor een waarschuwingslampje?