De Nissan Micra: nu ook leverbaar met Xtronic Automaat! 2 april 2019

Voor het eerst sinds de introductie van de vijfde generatie Micra in 2016 is het model leverbaar met een Xtronic-automaat. De introductie van de automatische transmissie is een belangrijke stap in het streven om ‘Meer Micra’ te bieden. Een automatische transmissie is een populaire keuze voor berijders die veel tijd in langzaam rijdend en stilstaand verkeer doorbrengen. En de populariteit groeit door: toen Nissan in 2016 deze generatie Micra introduceerde, was 12 procent van de auto’s in het segment voorzien van een automatische transmissie. Naar verwachting groeit dat percentage tot ruim 30 procent in 2022.

De Xtronic-automaat is een geavanceerde CVT (Continu Variabele Transmissie). Het systeem bevat ‘D-step-technologie’ en biedt een verfijndere vermogensafgifte ten opzichte van een conventionele CVT. Dat komt vooral tot uiting bij agressiever gebruik van het gaspedaal. D-step-technologie maakt ook sneller terugschakelen mogelijk en reduceert het praktijkverbruik.

De Micra 1.0 IG-T Xtronic is de ideale auto voor het drukke stadsverkeer dankzij de uitstekende rijkwaliteiten. Door de soepel schakelende transmissie staat deze versie garant voor een bijzonder ontspannen rijbeleving.

De nieuw ontwikkelde 1.0-liter IG-T turbomotor levert 74 kW (100 pk) vermogen. De Nissan Micra is de eerste auto van de alliantie die met deze motor is uitgerust. De krachtbron bevat unieke technologie voor een 1.0-liter benzinemotor en voldoet aan de emissienorm Euro 6d-Temp. De 1.0 IG-T vervangt de 0.9-liter benzinemotor en levert zowel meer vermogen (+8 kW) als koppel (+20 Nm). Tegelijkertijd verbruikt de nieuwe motor 0.6 tot 0.7 l/100 km minder brandstof ten opzichte van de motor die is vervangen, wat goed is voor een 13 tot 15 g/km lagere CO2-uitstoot.

Klanten die kiezen voor de 74 kW (100 pk) sterke 1.0 IG-T benzinemotor kunnen rekenen op een snellere acceleratie. Dat is niet alleen merkbaar vanuit stilstand, maar ook bij tussenacceleraties in hogere versnellingen. Betere onderdrukking van rij- en motorgeluiden in het interieur (NVH – Noise, Vibration and Harshness) is bereikt door betere isolatie van de aandrijflijn en wielophanging.

HomeNissanNieuwsDe Nissan Micra: nu ook leverbaar met Xtronic Automaat!