Nieuwe Nissan LEAF scoort meteen 5 Euro NCAP-sterren 11 mei 2018

De nieuwe Nissan LEAF is de eerste auto die is getest volgens het vernieuwde en verbeterde crashtestprotocol van Euro NCAP. Het protocol omvat een reeks nieuwe testonderdelen, die zijn gebaseerd op scenario’s uit de praktijk van aanrijdingen met andere auto’s, met voetgangers en nu ook met fietsers.

Scenario’s uit de praktijk

In deze Euro NCAP-tests scoorde de Nissan LEAF maar liefst 93 procent op het gebied van bescherming van volwassen inzittenden en 86 procent voor de bescherming van kinderen aan boord. De veiligheidsscore wordt bepaald aan de hand van een aantal crashtests die op een vereenvoudigde manier aanrijdingsscenario’s uit de praktijk simuleren.

De 5-sterrenscore van de nieuwe Nissan LEAF bewijst de werking van de geavanceerde assistentiesystemen in de auto. Technische voorzieningen als camera en radar zijn belangrijk voor veiligheidssystemen als voetgangersherkenning. Ze zijn de basis van Nissans gelauwerde ProPILOT-systeem voor veiliger en zelfverzekerder rijden.

Vertrouwen op toekomstvisie

Gareth Dunsmore, Electric Vehicle Director van Nissan Europe, verklaart: ‘De score van de nieuwe Nissan LEAF in de Euro NCAP-crashtest bewijst wat wij allang wisten: dat deze auto uitzonderlijk veilig is en dat hij op dat gebied ook vooruitstrevend is op de markt voor elektrische voertuigen. Het bewijst dat onze klanten volledig kunnen vertrouwen op onze toekomstvisie, Nissan Intelligent Mobility. Wij zijn op weg om de manier waarop we rijden en leven compleet te vernieuwen.’

Maximale score in Japanse crashtest

De topscore van de nieuwe Nissan LEAF bij Euro NCAP komt slechts enkele maanden nadat de Japanse evenknie van Euro NCAP, Japan New Car Assessment Program, de auto ook al de maximale score van vijf sterren toekende. De LEAF behaalde in Japan een score van 94,8 punten op een schaal van 100 voor de bescherming van inzittenden tijdens een aanrijding. Het testprogramma valt onder de verantwoordelijkheid van het Japanse ministerie van Land, Infrastructuur, Verkeer en Toerisme en het Japanse agentschap voor verkeersveiligheid en hulp aan verkeersslachtoffers.

HomeNissanNieuwsNieuwe Nissan LEAF scoort meteen 5 Euro NCAP-sterren