Nissan en NASA breiden onderzoek naar autonome mobiliteitsdiensten uit 16 juli 2018

Nissan en de Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA versterken hun samenwerking voor de ontwikkeling en toepassing van toekomstige autonome mobiliteitsdiensten. Dat heeft Nissan bekendgemaakt tijdens de Consumer Electronics Show (CES) in Las Vegas.

De komende vijf jaar werken Nissan en het NASA Ames Research Center in Silicon Valley (Californië) intensief samen aan het geavanceerder maken van autonome voertuigsystemen. Ook vinden er verschillende tests plaats om uiteindelijk autonome vervoersdiensten aan te kunnen bieden in een stedelijke omgeving.

Nissan Seamless Autonomous Mobility (SAM)

Nissan introduceerde tijdens CES in Las Vegas in januari 2017 Nissan Seamless Autonomous Mobility (SAM): een nieuw platform voor het beheer van wagenparken van autonome voertuigen, ontwikkeld met behulp van NASA-technologie. Deze nieuwe fase in de samenwerking tussen Nissan en NASA bouwt voort op dat succes om de technologie verder te ontwikkelen, evenals het gebruik van SAM voor het beheer van autonome mobiliteitsdiensten te testen, voorafgaand aan publieke implementaties.

“We hebben SAM gebouwd op basis van technologie die NASA heeft ontwikkeld voor het beheer van interplanetaire maanwagens die op onvoorspelbare landschappen rijden”, zegt Nederlander Maarten Sierhuis, directeur van het Nissan Research Centre in Silicon Valley (Californië, VS). “Het is ons doel om SAM in te zetten voor organisaties die een vloot van autonome voertuigen veilig willen integreren in een onvoorspelbare stedelijke omgeving, met taxidiensten, openbaar vervoer, transport- en bezorgdiensten. De laatste fase van onze reeds bestaande onderzoekssamenwerking met NASA brengt ons dichterbij dat doel en zal bestaan uit het testen van SAM op de openbare weg.”

“Een van de strategische doelen van NASA is om de technologie, die ontwikkeld is ter voortgang van de NASA-missie en programmadoelen, te vertalen naar bredere commerciële en sociale applicaties”, aldus Eugene Tu, Center Director van NASA Ames. “Het gebruik van NASA’s werk op het gebied van robotica om autonome mobiliteitsdiensten verder uit te rollen, is een perfect voorbeeld van hoe het belangrijke werk, noodzakelijk om het ruimteonderzoek te bevorderen, ook de vooruitgang op aarde kan helpen.”

Nissan Intelligent Mobility

De onderzoekssamenwerking met NASA is onderdeel van Nissans toekomstplan voor de technologie- en businessevolutie van de automotive industrie, genaamd Nissan Intelligent Mobility. Dit plan bestaat uit drie belangrijkste kernbegrippen van inter-gerelateerde innovaties op het gebied van autonoom rijden (Intelligent Drive), elektrificatie (Intelligent Power) en infrastructuurtechnologieën (Intelligent Integration). SAM representeert een belangrijke mijlpaal in Nissan Intelligent Integration, door de infrastructuur een veilige en naadloze integratie van autonome mobiliteitsdiensten in bestaande stedelijke omgevingen te bieden.

 

GALLERY:

HomeNissanNieuwsNissan en NASA breiden onderzoek naar autonome mobiliteitsdiensten uit