Nissan stelt Navara beschikbaar om plastic afval te helpen opruimen 7 juni 2018

Nissans stoere pick-up treedt op als vrijwilliger in een film voor World Oceans Day 2018, op vrijdag 8 juni, ter ere van lokale helden die plastic afval op stranden opruimen. In de film wordt de Nissan Navara ingezet om een vader en dochter te helpen bij hun grote opruimactie van plastic afval op een strand.

Meer dan acht miljoen ton plastic verdwijnen jaarlijks in de oceanen, met rampzalige gevolgen voor het leven in de oceaan, voor de visserij en het toerisme.

Nissan doet voor deze zomer een oproep om afgelegen en met plastic vervuilde stranden in Europa aan te melden voor een opruimactie waarvoor de Nissan Navara klaarstaan voor inzet. En Nissan moedigt zijn werknemers in Europa ook aan om in het kader van zijn eigen vrijwilligersprogramma Days for Change mee te werken aan lokale schoonmaakacties van stranden.

Het project is geïnspireerd door een vraag om hulp van Beach Guardian – een lokale groep die is opgericht door zeebiologiestudente Emily Stevenson en haar vader Rob. Op sociale media vroegen zij om hulp bij het opruimen van grote hoeveelheden plastic afval op het strand nabij hun woonplaats. Ze hadden grote moeite om de afgelegen delen van het strand te bereiken en om zwaardere klussen te klaren met hun eigen gezinsauto.

Nissan stelde hen een nieuwe Navara ter beschikking. De auto kan worden voorzien van een snorkel en is ontworpen voor het extreemste terrein. Met de Navara kon Beach Guardian door rotsachtig terrein komen en plastic afval en plastic netten die diep in het zand vastzaten, verwijderen en afvoeren.

 

Ken Ramirez, senior vice president, sales and marketing bij Nissan Europe, vertelt: ‘De Nissan Navara is de perfecte auto voor Beach Guardian. Hij is ontworpen voor de meest uitdagende taken in omstandigheden als nat zand, rotsen en keien. Met een snorkel – waarmee de auto door dieper water kan rijden – is de Navara de ideale auto voor hun werk op afgelegen stranden. Lokale helden als Emily en Rob, die hun vrije tijd opgeven om het verschil te maken voor de gemeenschap, zijn een inspiratiebron voor ons allemaal.’

HomeNissanNieuwsNissan stelt Navara beschikbaar om plastic afval te helpen opruimen