Nissan wint Climate Solutions Award om innovatieve energietechnologieën 19 juni 2018

Nissan heeft de Excellence in Climate Solutions Award gewonnen voor zijn baanbrekende werk in de ontwikkeling van systemen voor elektrische voertuigen en energiediensten. De onderscheiding maakt deel uit van de FT/IFC Transformational Business Awards, uitgereikt door de Financial Times en de International Finance Corp., lid van de Wereldbankgroep. Nissan werd specifiek erkend voor zijn Vehicle-to-Grid en zijn het hergebruik van batterijsystemen uit elektrische aangedreven auto’s.

Genoemde prijzen zijn bedoeld voor baanbrekende, commercieel haalbare oplossingen voor een betere wereld. Een eerdere winnaar van de Climate Solutions Award is het Cross-Boundary Energy Fund in Kenia, Rwanda en Ghana, dat zorgt voor meer efficiëntie tijdens het winnen van zonne-energie. Ook won de Piramal Foundation in India eerder een award, met hun technologie die Indiase dorpen toegang geeft tot veilig water.

Nissan Intelligent Mobility

Met het Vehicle-to-Grid-systeem van Nissan kan energie van elektrische auto’s weer terug naar het elektriciteitsnet, wat het netwerk stabieler en duurzamer maakt. Ook helpt het consumenten om hun energievoorziening te beheren. In de energie-opslagsystemen worden batterijen gebruikt die afkomstig zijn van de elektrische Nissan LEAF en de elektrische e-NV200. De batterijen krijgen zo een tweede leven. Ze worden benut voor energieopslag van onder meer zonnestroom voor huizen en andere gebouwen. Het ontwikkelen van elektrische auto’s en energiediensten maakt deel uit van de Nissan Intelligent Mobility visie. Nissan beoogt hiermee een verandering voor de manier waarop auto’s worden bestuurd, aangedreven en geïntegreerd in de maatschappij.

Emissievrije toekomst

“Deze erkenning beloont de voortdurende inspanningen van Nissan om EV-technologie te integreren in de maatschappij”, aldus Daniele Schillaci, Executive Vice President Nissan. “Vanaf de lancering van de eerste, voor een groot publiek bereikbare elektrische auto, de Nissan LEAF, tot de ontwikkeling van Vehicle-to-Grid-technologie, zullen we met Nissan Intelligent Mobility blijven streven naar een emissievrije toekomst.” Nissan lanceerde in dat kader onlangs Nissan Energy Solar voor consumenten in het Verenigd Koninkrijk. Dit pakket omvat geïntegreerde zonnepanelen, batterijopslag en een energiebeheersysteem voor thuis.

 

HomeNissanNieuwsNissan wint Climate Solutions Award om innovatieve energietechnologieën