Titel binnen handbereik door genadeloze snelheid in race 11 van het Z.I.K.K. 16 april 2019

Voor aanvang van de wedstrijd leek alles er op dat deze race een schrapresultaat geïncasseerd zou moeten worden. Met wederom 30 seconden succestijdstraf op zak, en alle teams die op scherp stonden door de fouten die vorige race gemaakt werden had Auto Sturm een hele taak om op het podium te eindigen. Door potentieel vijf teams die om het podium zouden strijden had ons team die deze race bestond uit Nick van Overveld, Patrick Bakker, Dennie Sturm, en Joris Sturm, een hele opgave om zich te mengen in de strijd.

Voor de 11e editie was de kwalificatie één van de lastigere varianten van dit seizoen. Iedereen had maar 1 kans in dezelfde kart. Om beurten moesten de aangewezen coureurs in dezelfde kart stappen en proberen de snelste tijd te rijden én daarmee het felbegeerde extra puntje voor de ‘pole postion’ te scoren. De volgorde van kwalificeren werd bepaald door de stand in het klassement waardoor Nick van Overveld die de taak op zich nam als laatste van het veld moest kwalificeren. Het bleek weer een lastige kwalificatie want Nick kwam helaas niet verder dan een 7e plaats.

De taak van Nick was dan ook simpel: naar voren rijden! Met een betere start kart dan in de kwalificatie had Nick de snelheid vrij snel te pakken waardoor P5 binnen enkele ronden bereikt werd. Nu lag de jacht open op onze concurrentie. Nick kon ijzersterk terug komen en naderde vlak voor de eerste wisselperiode de top3. Een aantal ronden later kreeg Nick het dan ook voor elkaar om de derde positie te veroveren waardoor wij weer helemaal in de strijd lagen om een goed resultaat te behalen.

Patrick Bakker had Nick afgelost en mocht na 30 seconden succestijdstraf als tweede instappen voor Auto Sturm. Door deze tijdstraf bevond Patrick zich in een niemandsland op de baan waardoor hij met 4 tienden per ronde sneller de concurrentie achteraan ging. Door de genadeloze snelheid van Patrick was de opgelopen achterstand gereduceerd tot slecht 5 seconden van het podium. Loonbedrijf de Looff die op dat moment voor ons reed moest een straf incasseren voor het overrijden van de gele lijn met het verlaten van de pitsstraat.

Hierdoor vonden wij ons in een unieke positie om weer mee te doen voor een podium klassering. Het slechtste resultaat behaald dit seizoen is een derde plaats zonder extra punten voor de snelste ronde of pole position. Het zag er naar uit dat wij deze extra punten deze race niet gingen halen, dus was de kans groot dat dit ons schrap resultaat zou worden. De derde coureur in lijn was Dennie Sturm die zijn comeback weer maakte in het Z.I.K.K.

Dennie had goed getraind en een overwinning behaald in de Speedwear cup vorige week maandag. Dat betaalde zich uit in de race. Met rondetijden die nagenoeg gelijk waren aan die van Ruben Boutens(Veersedam/Kastaci) en zelfs iets sneller dan Danny van Domburgh(Klaver4) konden wij de op dat moment 3e plaats verstevigen en zelfs iets inlopen op de nummer 2. Het gat naar een 2e plaats was in het laatste half uur nog een goede 15 seconden.

Met een perfecte wissel wisten wij Joris Sturm in kart 33 te plaatsen die op dat moment bij de snellere van het veld hoorde. Dit werd al na 2 ronden bevestigd door Joris om als enige coureur onder de 41.0 te duiken. Maar daar bleef het niet bij. Joris wist gemiddeld zo’n twee tienden te versnellen waardoor de gemiddelde rondetijden van Joris op 40.7 lagen terwijl de nummer 2(Klaver4) 41.2 reed. Een gemiddelde tijdwinst van een halve seconde per ronde hielp ons om via een longcut, Klaver4 voorbij te gaan die voor onze neus naar binnen ging om deze verplichte longcut te nemen waardoor wij deze een aantal ronden later konden nemen en ons moeiteloos voor Klaver4 weer de baan op zag komen.

Het gat met Veersedam/Kastaci die op P1 lag was nog maar 3 seconden met 6 minuten te gaan. Ook hier reed Joris een halve seconde per ronde op goed waardoor aan het einde van de wedstrijd, Joris misschien nog één kans zou krijgen om voor P1 te gaan. Dit moment leek al sneller te komen doordat wij gunstiger voorbij achterliggers konden komen en nu twee ronden voor het einde op staart zaten van Veersedam/Kataci. Met één poging lukte het Joris bijna om voorbij Veersedam/Kastaci te gaan op het rechte stuk. Door hard verdedigend werk lukte het helaas niet om voorbij te komen en kwamen daardoor als tweede over de streep.


Door de genadeloze snelheid scoort Auto Sturm wederom een fantastisch resultaat met 30 seconden tijdstraf. Race 12 van het Z.I.K.K. vindt plaats op 20 mei bij Karting Zeeland in Middelburg.

 

 

 

HomeNissanNieuwsTitel binnen handbereik door genadeloze snelheid in race 11 van het Z.I.K.K.