De nieuwe Mitsubishi ASX

Body

Na de lancering van de nieuwe COLT schudt Mitsubishi Motors het B-SUV-segment op met de onthulling van de nieuwe ASX, een auto ontworpen en ontwikkeld voor bestuurders die geavanceerde technologie, toonaangevende connectiviteit en een modern design omarmen.

ASX

De vrijheid om te verkennen

De nieuwe Mitsubishi ASX is een compacte SUV met voldoende ruimte voor vijf personen en bagage, geavanceerde veiligheidstechnologie en toonaangevende connectiviteit, alles in één stijlvol pakket.

Vanaf 2e helft juni in onze showroom.

ASX

Dynamic Shield

Het ontwerp van de ASX is grondig herzien om het onderscheidende "Dynamic Shield" familiegezicht van Mitsubishi Motors volledig te integreren, waarbij het visuele DNA van het merk wordt samengevoegd en de SUV-karakteristieken van het voertuig worden versterkt. De nieuwe ASX ("Active Sports X-over") introduceert toonaangevende, innovatieve infotainmenttechnologie en mobiele apps met Google built-in.

ASX 2024 side

Zelfverzekerde uitstraling

Het zijprofiel van de ASX kenmerkt zich door een vloeiend silhouet in combinatie met brede, hoge schouders, wat resulteert in een zelfverzekerde uitstraling die verder wordt benadrukt door de keuze tussen 17- of 18-inch wielen. De nieuw ontworpen Diamond cut Black 18-inch metalen wielen dragen bij aan deze uitstraling. Daarnaast zijn de achterlichten en koplampen volledig LED, wat zorgt voor een opvallend ontwerp en verbeterde zichtbaarheid. De ASX-modelaanduiding en de merknaam Mitsubishi zijn in reliëf op de achterklep aangebracht.

ASX 2024 int

Hoge zit

De nieuwe ASX wordt geleverd met een keuze uit vijf kleuren: metallic Crystal White, Sunrise Red, Onyx Black, Royal Blue en Steel Grey. Afhankelijk van de uitvoering zal het dak in het zwart worden geleverd (Onyx Black).
 

Het interieur van de nieuwe ASX is flexibel opgezet. Dankzij de hoge zit van de nieuwe ASX is in- en uitstappen moeiteloos. Er zijn verschillende stoffen en lederen opties beschikbaar voor de bekleding, afhankelijk van het gekozen uitrustingsniveau. Verwarmbare stoelen en een verwarmbaar stuurwiel bieden comfort tijdens koude wintermaanden. Daarnaast kan de verwarmbare voorruit snel ontdooien of ontwasemen wanneer de temperaturen dalen.

ASX 2024 connectivity

Digitalisering en connectiviteit

De nieuwe ASX biedt een grote stap voorwaarts op het gebied van connectiviteit, waardoor een naadloze integratie in het dagelijkse digitale leven van gebruikers mogelijk wordt. Dankzij Google built-in en de My Mitsubishi Motors-app hebben gebruikers toegang tot real-time diagnose, externe bediening en 'Find my car'-functionaliteit, naast andere handige functies.
 

Met Google built-in hebben gebruikers directe toegang tot apps en diensten zoals Google Maps, evenals andere apps via Google Play. Bovendien is de Google Assistant geïntegreerd in de nieuwe ASX, waardoor eenvoudige handsfree spraakbediening mogelijk is door simpelweg "Hey Google" te zeggen of door lang op de spraakknop op het stuurwiel te drukken.

2024 ASX drivetrain

Aandrijvingen

De nieuwe ASX biedt geavanceerde geëlektrificeerde aandrijflijnen, waaronder volledige hybride (HEV) en mild-hybride aandrijflijnen, evenals efficiënte verbrandingsmotoren. Alle aandrijflijnen worden gecombineerd met een onderstel, dat zorgt voor nauwkeurige rijeigenschappen, afgestemd op de behoeften van de bestuurder. Die kan het rijkarakter bovendien inkleuren via de drie vooraf gedefinieerde rijmodi en de personalisatiemogelijkheid.
 

De instapmotor is de innovatieve en zuinige driecilinder 1,0-liter turbobenzinemotor. Deze 1.0 MPI-T is gekoppeld aan een handgeschakelde zesversnellingsbak. De motor levert krachtige prestaties, met een vermogen van 91 pk en een koppel van 160 Nm. De indrukwekkende prestaties gaan samen met efficiëntie, met een verbruik van 5,7 liter per 100 kilometer en een CO2-uitstoot vanaf 130 g/km.
 

De 1.3 DI-T omvat een 1,3-liter direct ingespoten turbobenzinemotor met een mild-hybridesysteem. Dit systeem maakt gebruik van een riemaangedreven starter/generator en een 12V batterij. De aandrijflijn is beschikbaar met een handgeschakelde zesversnellingsbak of een zeventraps automaat met dubbele koppeling (7DCT). Met de handgeschakelde versnellingsbak levert de motor 140 pk vermogen en 260 Nm trekkracht, terwijl dit met de 7DCT respectievelijk 158 pk en 270 Nm is. Het brandstofverbruik en de emissies bedragen respectievelijk 5,7 liter/100 km en 130 g/km CO2 voor de handgeschakelde versie, en 5,8 liter/100 km en 132 g/km CO2 voor de 7DCT. Bovendien mag de uitvoering met zeventraps automaat maar liefst 1.500 kilo trekken.
 

Voor klanten die streven naar nog grotere efficiëntie en lagere uitstoot, biedt de nieuwe ASX een volledig hybride (HEV) aandrijflijn. Deze technologie combineert een 1,6-liter benzinemotor met twee elektrische motoren en een automatische, multi-modus transmissie. De krachtige aandrijflijn van 143 pk biedt een perfecte balans tussen prestaties en efficiëntie, dankzij de sterke elektrische ondersteuning.
 

Met een totale actieradius van 900 kilometer, waarbij tot 80% van de rit elektrisch in de stad kan worden afgelegd, en een brandstofbesparing van 40%, biedt het uiterst responsieve hybridesysteem van de nieuwe ASX dynamische prestaties en een comfortabele rijervaring. De CO2-uitstoot bedraagt slechts 104 g/km, terwijl het brandstofverbruik gemiddeld 4,6 liter per 100 km is op basis van de officiële testcyclus.
 

Let op: alle vermogens-, prestatie-, verbruiks- en emissiewaarden zijn slechts indicatief en onderhevig aan de definitieve homologatie.

ASX actieve veiligheid

Actieve veiligheid

Alle uitvoeringen van de ASX zijn standaard voorzien van onder meer: Forward Collision Mitigation-systeem met Pedestrian Protection, Automatic High Beam, Cruise Control met Speed Limiter, Driver Attention Monitor, Intelligent Speed Assistance, Distance Warning, Lane Departure Warning, Lane Keeping Assist en Emergency Lane Keeping Assist, parkeersensoren achter en een achteruitrijcamera.
 

In de nieuwe ASX worden deze systemen aangevuld met een reeks nieuwe technologieën om de veiligheid nog verder te verhogen, zoals Around View Monitor, Park Assist, Blind Spot Warning, Occupant Safe Exit Assist en en Rear Cross Traffic Alert.

Mitsubishi Service Commitment

De nieuwe Mitsubishi ASX is in de 2e helft van juni te bewonderen in onze showroom. In de tussentijd kunt u altijd contact met ons opnemen en wij houden u graag op de hoogte. Of bekijk de modelpagina van de huidige Mitsubishi ASX.

Meer Auto Sturm

Nieuws

Image
TOWNSTAR Evalia EV

Nissan TOWNSTAR Evalia EV: veelzijdigheid voor werk en vrije tijd

Nissan introduceert de TOWNSTAR Evalia EV: een geavanceerde elektrische personenversie van de TOWNSTAR, die perfect geschikt is voor zowel werk als vrije tijd.

Image
Hyundai zomerinspectie

Onze deuren staan open voor de jaarlijkse Hyundai Zomerinspectie.

Hyundai nodigt ook dit jaar al zijn klanten uit voor de jaarlijkse Zomerinspectie. In de maanden mei en juni kunnen Hyundai-rijders terecht bij onze Hyundai vestigingen om hun auto gratis te laten controleren op de belangrijkste onderhouds- en veiligheidspunten.

Image
N-trek

Nissan X-Trail N-Trek: voor de écht avontuurlijke families

De nieuwe Nissan X-Trail N-Trek vormt een bijzondere uitbreiding van de populaire X-Trail-familie. De N-Trek beschikt over unieke designdetails, een robuuste interieurafwerking en is verkrijgbaar met innovatieve e-POWER-technologie en e-4ORCE-vierwielaandrijving.